Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Уилям Бърнс

...
Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Уилям Бърнс
Коментари Харесай

The New York Times: Директорът на ЦРУ тайно е бил на визита в Украйна

Директорът на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати Уилям Бърнс е направил скрито посещаване в Украйна в четвъртък, 22 февруари, заяви The New York Times.

Твърди се, че ръководителят на Централно разузнавателно управление на САЩ е желал да успокои украинското управление на фона на проблемите с одобряването на американската помощ. Посещението му е десето в Украйна от началото на въоръжения спор.

Някои украински разузнавачи са споделели терзанията си, че Съединени американски щати могат да ги изоставят на на фона на компликациите при одобряването на пакета от помощи за Киев.

„ Това се случи преди в Афганистан, а в този момент ще се случи и в Украйна “, са заявиливисокопоставени украински офицери пред изданието.

Служител на Централно разузнавателно управление на САЩ, в коментар на визитата на Бърнс съобщи, че пътуването е „ мощен знак “ за продължение на помощта за Украйна от страна на Вашингтон. 

Законопроектът за разпределяне на средства за Украйна се разисква в Конгреса на Съединени американски щати от октомври 2023 година

В средата на февруари Сенатът утвърди помощ за Украйна, Израел и Тайван в размер на 95 милиарда $.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР