Директорът на столичната полиция с разкрития за покушениетоМартин Божанов нарочно

...
Директорът на столичната полиция с разкрития за покушениетоМартин Божанов нарочно
Коментари Харесай

МВР било близо до убиеца на Нотариуса

Директорът на столичната полиция с разкрития за покушението
Мартин Божанов преднамерено купувал коли, които приличали на полицейските

Еврото бил в близка до България страна

Криминалистите от столичната полиция са покрай разкриването на килъра на Мартин Божанов-Нотариуса. Това се разбра през днешния ден от думите на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов. “Ще се изразя по следния метод: имам вътрешно чувство, че скоро неуморният труд на сътрудниците от бранш “Убийства ” ще се възнагради с триумф, сподели той по БТВ.

Мартин Божанов-Нотариуса бе убит в края на януари в затворен жилищен комплекс в кв. “Горна баня ”. След покушението излязоха на бял свят скандални обстоятелства, че той е един от лобистите в правосъдната система и е забъркан в имотни измами.

Според Любомир Николов главният претекст за убийството е финансов. Разследването на убийството посочило, че във съдбовната вечер по Божанов било стреляно три пъти от един човек, който гърмял от 10-12 метра разстояние. Един от патроните е попаднал в тила на Нотариуса. “Странното е, че по никакъв метод той не е алармирал за терзания.

Поведението му е било много умерено въз основа, на което ние не можем да кажем, че той е имал някакви терзания за живота си ”, сподели още Николов. Той обаче не отговори на въпроса дали Нотариуса е бил помощник на Министерство на вътрешните работи. “По досъдебното произвеждане са взети всички материали, които се намират в Столична дирекция на вътрешните работи, било то очевидни и секретни, и на сходни въпроси следва в следствие да отговори прокуратурата ”, сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи. В столичната дирекция от 2008 година до в този момент имало общо общо 17 преписки и досъдебни производства, касаещи Божанов. “Повечето преписки, които касаят вероятно нарушаване от Божанов, са за безчинство и те са подадени от негови съседи. Самоуправство е деяние, в което без правно съображение използваш или владееш даден парцел краткотрайно. Нито една от тези преписки не е довела до неоправдателна присъда ”, сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

От думите му стана ясно, че Божанов закупил коли “Опел Астра ” и “Опел Вектра ” в бял и наследник цвят. Колите са като употребените от Министерство на вътрешните работи и били паркирани пред частния клуб. Според осведомени Нотариуса направил това, с цел да заблуди хората, че клубът се охранява от служители на реда. Засега нямало данни същински полицейски коли да са били паркирани пред заведението.

Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи разгласи и, че няма данни Петьо Петров-Еврото да е умрял. Имало сведения, че той се намира в близка страна. Според Любомир Николов свързващото звено сред Божанов и Петров била някогашната брачна половинка на Еврото, която била близка на убития.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР