Директорът на Службата за управление и бюджет (OMB) на Белия

...
Директорът на Службата за управление и бюджет (OMB) на Белия
Коментари Харесай

Белият дом: Средствата в помощ на Украйна свършват до края на годината

Директорът на Службата за ръководство и бюджет (OMB) на Белия дом - Шаланда Йънг предизвести в понеделник, че средствата за Съединени американски щати да дават на Украйна военно съоръжение ще свършат преди края на годината.

В писмо до ръководителя на Камарата на представителите на републиканците Майк Джонсън и други водачи на Конгреса, тя уточни, че на Съединените щати им липсва време и пари, с цел да оказват помощ на Украйна да води войната си с Русия, съобщи Ройтерс.

Администрацията на президента Джо Байдън през октомври изиска от Конгреса близо 106 милиарда $ за финансиране на проектите за Украйна, Израел и граничната сигурност на Съединени американски щати.

Ройтерс припомня, че републиканците управляват Камарата на представителите със едва болшинство, като финансирането за Украйна стана политически спорно измежду някои десни законодатели.

В днешното писмо, публикувано от Белия дом, Шаланда Йънг показва, че " прекъсването на потока от американски оръжия и съоръжение ще удари Украйна на бойното поле, като освен ще изложи на риск постигнатите до момента украински триумфи, само че усилва вероятността от съветски военни победи ".

" Искам да бъда ясна: без дейности на Конгреса, до края на годината ще изчерпим ресурсите си, с цел да набавим повече оръжия и съоръжение за Украйна и да предоставим съоръжение от военните ресурси на Съединени американски щати ", написа тя и добави: " Няма налично магическо гърне с финансиране, с цел да посрещнем този миг. Свършихме парите – и съвсем ни изтече времето ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР