Директорът на Службата за Косово на сръбското правителството Петър Петкович

...
Директорът на Службата за Косово на сръбското правителството Петър Петкович
Коментари Харесай

Сърбия задейства процедура за извънредно свикване на СС на ООН

Директорът на Службата за Косово на сръбското държавното управление Петър Петкович съобщи, че е получил разпореждане от президента Александър Вучич да стартира процедура за привикване на изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за обстановката в Косово.


„ Получихме заповед от президента Александър Вучич да стартираме всички подготовки и процедури за привикване на изключителна сесия на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на обстановката в Косово, сподели Петкович по време на изключителното послание. Въпрос на дни е по кое време ще изпратим настояването и по кое време ще бъде това съвещание, добави той.

Сръбският президент Александър Вучич разгласи при започване на юли, че Сърбия ще изиска незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради обстановката в Косово. Тогава той сподели, че ще изиска от Съвета за сигурност " да предприеме незабавни ограничения " за отбрана на сърбите в Косово. Вучич сподели в края на август, че настояването ще бъде изпратено преди постоянната среща на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации през октомври заради, съгласно него, засилен напън върху сърбите в Косово. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР