Директорът на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) Александър Бортников

...
Директорът на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) Александър Бортников
Коментари Харесай

ФСБ обвини САЩ, Великобритания и Украйна, че стоят зад атентата в Москва

Директорът на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) Александър Бортников упрекна Съединени американски щати, Англия и Украйна, че стоят зад офанзивата в концертната зала в Москва, която докара до гибелта на на минимум 139 души, заяви съветската държавна организация ТАСС.
САЩ предизвести Русия преди три седмици, че ислямисти готвят атентат, като цел ще бъдат огромни обществени събития като концерти. Путин отхвърли предизвестията с подигравка. След офанзивата в Москва " Ислямска страна " пое отговорност за нападението и разгласява клипове от клането в концертната зала.
Руските служби за сигурност признават, че ислямисти са провели нападението, само че предстоящо се пробват да убедят съветското общество, че западните страни някак са забъркани.
Руският президент Владимир Путин призна в понеделник, че смъртоносната офанзива от предходната седмица е била осъществена от ислямски екстремисти, само че допусна, че тя е била и в интерес на Украйна, както и че Киев може да е изиграл роля.
„ Смятаме, че акцията е готова както от самите ислямистки радикали, по този начин и е била улеснена от западните специфични служби “, сподели по малкия екран Александър Бортников, шеф на Федералната работа за сигурност (ФСБ).
„ Специалните служби на Украйна са директно свързани с това “, сподели Бортников, добавяйки, че Киев е оказал помощ за подготовката на ислямистки радикали на неидентифицирано място в Близкия изток.
На въпрос на съветски кореспонденти дали Украйна и нейните съдружници, Съединени американски щати и Англия, са забъркани в офанзивата против концертната зала, Бортников сподели: „ Смятаме, че казусът е подобен. Това е обща информация ", сподели 72-годишният Бортников, който е началник на ФСБ от 2008 година
Той не даде съответни доказателства за изказванията си.
Осем обвинени към този момент са арестувани в ареста поради нападението. Разследващите настояват, че четиримата обвинени за осъществяването на атентатите към този момент са създали признания. Някои от тях имаха съществени пострадвания при явяването в съда, което провокира мнения, че показанията за получени посредством изтезания.
Руският комисар по правата на индивида съобщи, че задържането на обвинените би трябвало да се прави в сходство със закона, заяви организация ТАСС, откакто бяха оповестени видеоклипове, показващи разпита на обвинените.На единия му отрязаха част от ухото по време на разпита.
" Абсолютно недопустимо е да се ползват изтезания върху арестувани и обвинени ", сподели комисарят Татяна Москалкова, представена от ТАСС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР