Директорът на РИОСВ - Русе Анелия Николова санкционира Линамар Лайт

...
Директорът на РИОСВ - Русе Анелия Николова санкционира Линамар Лайт
Коментари Харесай

Оператор с комплексно разрешително в Русе е санкциониран за разпространение на миризми

Директорът на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе Анелия Николова глоби „ Линамар Лайт Металс Русе “ ЕООДс 250000 лева за несъблюдение на изискване в комплексното позволение на сдружението. Наказателното разпореждане (НП) е връчено през днешния ден на законовия представител на сдружението.

Нарушението е открито на 9 април, когато в интервала от 19:47 ч. до 23:00 ч., в инспекцията са постъпили 43 сигнала посредством зеления телефон, контактната форма на интернет страницата и електронната поща на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе, както и в Министерство на околната среда и водите. Всички сигналоподатели от кварталите „ Възраждане “, „ Здравец “ и централна градска част на Русе, са съобщили за миризма на „ изгорен бакелит “, присъща за активността на „ Линамар Лайт Металс Русе “ ЕООД. Данните от пункта за личен мониторинг, ситуиран на територията на „ Линамар Лайт Металс Русе “ ЕООД за този интервал демонстрират високи стойности по индикатори р-крезол и нафтален (над оптимално еднократните концентрации за тези индикатори, избрани в Наредба № 14/1997 за правила за пределно допустимите концентрации на нездравословни субстанции в атмосферния въздух на обитаемоте места). Съставен е акт за определяне на административно нарушаване в неявяване на законовия представител на сдружението.

Размерът на наказването е избран на база тежестта на нарушаването, с оглед засегнатите публични връзки, свързани с запазване на околната среда, отбрана живота и здравето на хората и попречване настъпването на рискове и вреди за обществото при изменение в качеството на атмосферния въздух, както и предходно нарушаване от същия темперамент.

Наказателното разпореждане може да бъде обжалвано в законовоопределения период или сумата на имуществената глоба да бъде заплатена в размер на 80 на 100 в 14-дневен период след връчването на наказателното разпореждане.

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе работи интензивно за разрешаването на казуса с миризмите, които се разпознават с активността на сдружението. Проведени са срещи, в това число и през днешния ден, на които са разисквани проблематичните сектори от производството и са набелязани ограничения за тяхното премахване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР