Директорът на полицията в най-големия град на щата Върмонт подаде

...
Директорът на полицията в най-големия град на щата Върмонт подаде
Коментари Харесай

Полицейски началник беше принуден да подаде оставка, защото тролел в Twitter

Директорът на полицията в най-големия град на щата Върмонт подаде оставка, след скандал с подправен акаунт в Twitter, от който се подигравал на критиците си, написа БГНЕС, базирайки се на Newsweek.
Брандън дел Позо, който беше отпред на полицията в Бърлингтън, основал най-малко един подправен акаунт в Twitter, от който " тролел " демократични деятели и други критици. Една от задачите му била локалния деятел за цивилен права Чарлз Уинкелман, който подлагал на критика полицията в Бърлингтън и работата на Дел Позо.
Вестник от Върмонт заподозрял, че има нещо подозрително в един от сметките, от които идвали рецензии към Уинкелман и почнал да пита полицейския началник още през юли дали има нещо общо. Дел Позо отрекъл.
На конференция кметът на Бърлингтън разгласи, че полицейският началник е признал, че стои зад подправения акаунт, като споделил, че го е основал от мобилния си телефон, до момента в който не изпълнявал служебните си отговорности. От акаунта били изпратени най-малко 10 известия на Уинкелман, който ги запазил и ги посочил на медиите, макар че Дел Позо ги изтрил.
Кметът на Бърлингтън Миро Уайнбъргър призна на конференцията, че знаел за заниманията на полицейския началник, който му се похвалил още в края на юли. Кметът го призовал да не употребява обществените мрежи и разпоредил да проверяват дейностите му. Разследването посочило, че Дел Позо не е нарушил законите, само че дейностите му били " неприемливи, неуместни и несъответстващи на упованията на кмета ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР