Директорът на областния Център за спешна медицинска помощ в Пазарджик

...
Директорът на областния Център за спешна медицинска помощ в Пазарджик
Коментари Харесай

Директорът на Спешна помощ - Пазарджик е заразен с Covid-19

 Директорът на регионалния Център за незабавна здравна помощ в Пазарджик доктор Борис Манев е позитивен за ковид. Част от екипа на центъра е подложен под карантина. Създадена е спомагателна съгласуваност сред обособените незабавни центрове в региона, с цел да не се нарушава досегашният темп на работа.

В профила си във Facebook доктор Борис Манев оповестява, че е подложен на тежка терапия и здравословното му положение не разреша дистанционно управление на звеното.

" Колеги, вирусът ме победи! Изолиран съм и на сериозна терапия. Трета вечер с 38.4 и цялостна адинамия! Съжалявам, не мога да бъда координатор за хоспитализации, какъвто бях до момента! Моля, работете по разпоредбите стандарта за Спешна медицина. Не звънете, не съм в положение да Ви оказа помощ! ", написа доктор Манев.

Създадена е група сред обособените звена в региона за бърза реакция, с цел да няма ощетени пациенти. Временно ръководството на регионалната незабавна помощ се поема от доктор Благовеста Стоянова.

За последното денонощие, позитивните на COVID-19 в района са 65 души. От Mногопрофилната болница още веднъж приканват за помощ към доброволци, защото медицинският личен състав е отпаднал.

36 дами и 29 мъже на възраст от 11 до 83 години са с позитивни проби за COVID-19, прецизират от РЗИ-Пазарджик. Сред новите случаи са здравна сестра от " МБАЛ-Пазарджик “ – приета в болница, чиновник на РЗИ, преподавател от ОУ " Проф. Марин Дринов “ – Панагюрище и ученичка от ОУ " Св. Кл. Охридски “ – Пазарджик. За последните две се прави епидемиологично изследване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР