Директорът на Областната дирекция на полицията в Хасково старши комисар

...
Директорът на Областната дирекция на полицията в Хасково старши комисар
Коментари Харесай

Обрат! Комисар Илков остана само 3 дни шеф на ГДНП, постът бе зает от директора на Хасково

Директорът на Областната дирекция на полицията в Хасково старши комисар Венцислав Кирчев е назначен за шеф на Главна дирекция " Национална полиция ", научи TrafficNews. Днес, в 16.30 часа той е бил показан на чиновниците в основната дирекция.

Само преди три дни, на 4 януари на този пост бе назначен ст. комисар Атанас Илков като краткотрайно изпълняващ длъжността. Дотогава постът се заемаше от основен комисар Станимир Станев, а Илков беше негов заместител. До рокадата се стигна откакто Станимир Станев стана зам. основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Очакваше се Илков да остане на поста за непрекъснато, само че това не се случи.

Cтapши ĸoмиcap Beнциcлaв Kиpчeв имa нaд 23 година пpoфecиoнaлeн cтaж в MBP. Πpeз 1998 година cтapтиpa ĸapиepaтa cи ĸaтo пoлицaй в „ Oxpaнитeлнa пoлиция “ ĸъм xacĸoвcĸoтo yпpaвлeниe.

Πocлeдoвaтeлнo e зaeмaл cлeднитe длъжнocти: paзyзнaвaч пpeз 1999 година и 6г. пo-ĸъcнo – инcпeĸтop в гpyпa „ Kpиминaлнa пoлиция “ нa PУ – Xacĸoвo, нaчaлниĸ нa пoлицeйcĸия yчacтъĸ в Cтaмбoлoвo пpeз 2008 година, нaчaлниĸ гpyпa „ Tepитopиaлнa пoлиция “ ĸъм PУ – Xacĸoвo пpeз 2014 година Oт aпpил 2019 година ce пpeмecтвa нa paбoтa в OДMBP – Kъpджaли, ĸъдeтo дo юни 2021 година oглaвявa yчacтъĸa в Чepнooчeнe.

На процедура Кирчев е бил зависещ на Илков, до момента в който той самият е шеф на полицията в Кърджали.

Самият Атанас Илков в продължение на година бе отпред на дирекцията в Пловдив, само че след разкриването на голяма база за произвеждане на контрабандни цигари на територията на дирекцията, той бе изместен в Кърджали. През 2014 година Илков управлява Групово дело " Криминална полиция ", само че беше освободен от Министерство на вътрешните работи след злощастната акция на баретите в Лясковец. Тогава при офанзивата на барикадиралия се в дома си Петко Петков почина командосът Емил Шарков от Специализирания отряд за битка с тероризма. Тогава Илков бе уволнен, само че апелира и завоюва делото. След това се върна в системата на Министерство на вътрешните работи като зам. шеф на полицията в Пловдив, която по-късно оглави.

Последните рокади демонстрират, че протуберансите на Министерство на вътрешните работи не престават и макар поръчките за дълбока структурна промяна, сега там върви студената война сред лобитата на президентските съветници Пламен Узунов и Николай Копринков и това на вътрешния министър Бойко Рашков.

В навечерието на Коледа Рашков през вчерашния ден уволни двама от заместниците си - Венцислав Катинов и Емил Ганчев. Катинов и Ганчев бяха заместници на Пламен Узунов в Министерство на вътрешните работи в първия длъжностен кабинет на Румен Радев през 2016 година. Двамата бяха назначени и в служебния кабинет, образуван тази година.

Очевидно Рашков, който остана вътрешен министър от квотата на Продължаваме промяната, е решил да подмени управителния екип на министерството, който беше формиран значително под давлението на президентския консултант. Според източници от вътрешното министерство, кадруването от страна пловдивското лоби, не е по усета на Рашков.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР