Директорът на националното разузнаване на САЩ Аврил Хайнс смята, че

...
Директорът на националното разузнаване на САЩ Аврил Хайнс смята, че
Коментари Харесай

Целта на Путин е да създаде контролиран от Русия коридор от Донбас до Приднестровието

Директорът на националното разузнаване на Съединени американски щати Аврил Хайнс счита, че Путин желае да сътвори следен от Русия кулоар от Донбас до Приднестровието през територията на Украйна, оповестява The Voice of America€

" Целите на Путин в тази война излизат отвън рамките на Донбас. Той се стреми да разшири подконтролния на Русия кулоар от Донбас в източна Украйна до сепаратисткия район Приднестровие в Молдова ", съобщи Аврил Хайнс в Сената.

" В лизките месеци спорът може да навлезе във все по-непредсказеума и евентуално ескалационна траектория ", предвижда Хайнс.

" Неуспехите на Русия в Украйна могат да отслабят мощта на Москва, само че по едно и също време с това да усилят нейната увереност да се опълчи на Съединени американски щати и техните съдружници, и да употребява нуклеарни закани ", съобщи генерал-лейтенант Скот Бериър, шеф на разузнаването в МО.

" Колкото повече война и нейните последици отслабват военната мощност на Русия, толкоз повече тя ще разчита на своето нуклеарно въздържане, с цел да изпрати сигнал на Запада и да покаже мощ ", предвижда той.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР