Директорът на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства

...
Директорът на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства
Коментари Харесай

Роман Василев: Бойко Рашков каза две отявлени неистини

Директорът на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства Бойко Рашков сподели две отявлени лъжи. Това съобщи в предаването „ Тази заран “ по bTV някогашният зам.-градски прокурор на София Роман Василев.

По думите му едната е, че има неправомерност за обещано позволение за потребление на специфични разследващи средства (СРС) през 2011 година от тогавашния ръководител на Окръжния съд в Пловдив Сотир Цацаров, а друга – за нередности при подслуването на арбитър Петър Сантиров.

„ Едната лъжа е, когато се разяснява, че имаме нарушаване при обещано СРС от ръководител на Окръжен съд – Пловдив. Да, от ръководител на Окръжен съд – Пловдив (Сотир Цацаров, бел. ред.) има обещано позволение, само че то е обещано законно, в границите на настоящото законодателство . А към оня миг законът споделя: „ Разрешение за прилагане се дава авансово от ръководител на областен съд “. Точка по въпроса “.

За втората „ безспорна лъжа “ Василев сподели: „ Искане по отношение на съдията Сантиров е направено в Бургаския апелатвиен съд и е обещано от ръководителя на бургаския съд. Да, не е обещано от Софийския апелативен съд. Но е имало безспорни учредения, с цел да се желае от Бургаския апелативен и екипът, който е работел, е стъпил на трайната процедура на Върховия съд, която е – смяната на локалната подсъдност, нарушаването на локалната подсъдност не е значително процесуално нарушаване за анулация на правосъдния акт (...) “.

По думите му Бойко Рашков си разрешава двоен стандарт.

Той също така „ желае да вмени, че в България стават страшни неща. Ми, в България не стават такива страшни неща . Страшни неща стават, когато се приказват такива лъжи и основават усещане, че става нещо ужасно в службите “.

Според Василев няма всеобщо нелегално подслушване на политици, публицисти и магистрати и на практика няма по какъв начин да стане. Искането за започване на едно подслушване минава през много хора, няма по какъв начин някой да реши да отиде да употребява една техника, която е с избрани параметри, с риск да бъде заловен, съобщи той.

Това, че е имало някакви пропуски или непозволено удължение на подслушването е едната стана на въпроса, само че това не води до повсеместност на подслушванията, добави той.

В предаването се включи и самият Рашков, който съобщи, че Василев е срам за прокуратурата в последните години и го попита дали се явява като юрист на Цацаров.

Василев пък съобщи, че Рашков не е емблема на етичността .

Вижте целия диалог във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР