Директорът на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при

...
Директорът на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при
Коментари Харесай

Премиерът Борисов прие на среща представители на НИМХ и председателя на БАН

Директорът на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките проф. Христомир Брънзов и метеоролозите Анастасия Стойчева и Васко Гълъбов влязоха на среща в Министерския съвет, където държавното управление заседава през днешния ден, оповестиха от протестния щаб към Национален институт по метеорология и хидрология. Шествието на метеоролозите се намира на площада против Министерския съвет, откакто от 9 ч тази заран стартира митинг с искане за неотложно обособяване от Българска академия на науките.

Не може страната да е пленник на процесите, които текат в Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките, разяснява казуса при започване на съвещанието на кабинета министър председателят Бойко Борисов.

Той добави, че от 10:30 ч ще се срещне с протестиращите метеоролози, с ръководителя на Българска академия на науките Юлиан Ревалски и с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, с цел да обсъдят проблемите на института.

Ако Общото заседание на Българска академия на науките не може да реши казуса на Национален институт по метеорология и хидрология, то тогава ние ще го решим, уточни Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР