Директорът на Културно-информационния център на България в Скопие Антония Велева

...
Директорът на Културно-информационния център на България в Скопие Антония Велева
Коментари Харесай

Директорът на българския център в Скопие: Има щети на стената на конферентната зала, все още няма арестуван

Директорът на Културно-информационния център на България в Скопие Антония Велева съобщи, че има вреди по едната стена към конферентната зала в Центъра.

Персоналът на центъра е открил вредата рано сутринта, когато са отишли на работа. Към момента полицията в Скопие прави оглед на мястото и е почнало следствие.

" Откакто центърът беше открит преди няколко месеца като място за културно доближаване сред двете ни страни, до момента не е имало закани, нито похищения към центъра и към личния състав ", съобщи Велева.

Посегателството против културния център е станало тази нощ, когато незнайни лица са съумели да обхванат в постройката. Българското министерство на външните работи излезе с позиция, в която акцентира, че без значение от мотивацията на причинителите, закононарушението е посягане против самата българска страна, в лицето на държавна институция.

На среща през днешния ден в Министерство на външните работи, шефът на дирекция „ Югоизточна Европа “ Ваня Андреева изрази пред посланика на Република Северна Македония Агнеза Руси-Поповска сериозна угриженост от обстоятелството, че това закононарушение се случва в изискванията на продължаваща антибългарска акция в Северна Македония, в това число серия от набези против организации на локалните българи, за което към момента няма дейно правосъдие и санкции, показват от Министерство на външните работи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР