Директорът на Главната дирекция Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) в

...
Директорът на Главната дирекция Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) в
Коментари Харесай

Директорът на ГДБОП стана обвиняем за натиск над прокурори по делото Хемус

Директорът на Главната дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП) в Министерство на вътрешните работи Калин Стоянов публично е упрекнат за извършен напън над прокурори по следствието за пране на пари, обвързвано с предплатените заплащания за градежа на автомагистрала „ Хемус “. Това заяви в четвъртък Софийската градска прокуратура.

Държавното обвиняване твърди, че Стоянов е желал от обвинителите, наблюдаващи следствието, да смекчат обвиняването на Борислав Колев, който към този момент е единственият упрекнат по делото. Директорът на ГДБОП отхвърля да е упражнил сходен напън, обяснявайки, че просто се е поинтересувал за какво не е бил сбъднат разпит на Колев.

Конфликтът сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи породи преди десетина дни. Тогава основният прокурор Иван Гешев разгласи, че сред двете институции се води „ война “, а вътрешният министър Бойко Рашков отвърна, че обвиняването преекспонира „ професионален спор “.

В последна сметка Борислав Колев въпреки всичко даде показания в наличието на Гешев във вторник. Малко преди този момент той се видя и с Рашков, който предвижда, че със съдействието на обвинения следствието би трябвало да се форсира. Основният въпрос по проблема е до кого са стигали десетките милиони, платени от страната за „ Хемус “ и теглени впоелсдствие в брой от представители на „ кухи “ компании.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР