Директорът на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението

...
Директорът на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението
Коментари Харесай

Гл. ком. Николов обясни за извънредния среднощен брифинг за Чернобил през април

Директорът на Главна дирекция Пожарна сигурност и отбрана на популацията (ГДПБЗН) гл. комисар Николай Николов проговори за прословутия среднощен брифинг на Националния действен щаб, когато в 23 ч. бе опровергана информацията за радиация в България.

Пред бТВ той сподели, че е получил позвънявания с въпроси дали към нас не идва радиационен облак вледствие на пожара край АЕЦ-Чернобил. По думите му е трябвало на хората да се каже.

"Е, това единствено ни трябваше на фона на ковид! Успяхме да го пресечем тези клюки. Може би не сме били носители на най-хубавите вести ", разяснява ком. Николов.

Той счита, че дейностите са били верни и са уведомили хората в точния момент.

По отношение на ковид гл. ком. Николов сподели, че активността на ГДПБЗН да доставя и разпределя консумативите. Той сподели, че у нас бзинестъ се е ориентирал добре и е почнал да създава защитни материали, като маски.

"Само ръкавици не успяхме да организираме да се създават ", сподели ком. Николов и подсети, че в нашите аптеки може да се купи всичко.

По отношение на пожароопасната конюнктура в страната, той изясни, че тази заран обстановката е спокойна. Ком. Николов разяснява, че в множеството случаи има човешка интервенция.

"Традиционно Югоизточна България има най доста пожари. В Хасково този пожар, който стартира от изхвърлен фас, унищожи сред 60-70 кв/м с действителна опасност за обитаеми места. Стотици хиляди лв. бяха изхарчени, модулни формулирования, доброволци... ", означи още ком. Николов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР