Директорът на фестивала Жаклин Вагенщайн връчи елегантната статуетка непосредствено преди

...
Директорът на фестивала Жаклин Вагенщайн връчи елегантната статуетка непосредствено преди
Коментари Харесай

Фолкер Шльондорф получи лично наградата Cinelibri 2017 за цялостен принос

Директорът на фестивала Жаклин Вагенщайн връчи елегантната статуетка директно преди прожекцията на най-новия филм на режисьора „ Завръщане в Монтаук”.
Големият европейски режисьор Фолкер Шльондорф се увенча с премията за повсеместен принос към киното и литературата поради голямата вътрешна сила, просветеност и пристрастеност, с които одухотворява и придвижва на екран едни от най-значимите литературни персонажи на всички времена. Шедьоврите на писатели като Макс Фриш, Гюнтер Грас, Хайнрих Бьол, Роберт Музил, Маргарет Атууд и Марсел Пруст живеят втори живот с помощта на неговата продуктивна и неизтощима фикция.
Известният с фразата „ Киното е светлина, сянка, придвижване “ режисьор е измежду най-изтъкнатите фигури на европейското кино, спряган като един от основоположниците на „ новата вълна” в немската кинематография. Любовта му към литературната класика ражда знакови акомодации на огромен екран като „ Тенекиеният барабан”, „ Изгубената чест на Катарина Блум”, „ Хомо Фабер”, „ Горски цар”.
Шльондорф дойде в България, с цел да се срещне с българската аудитория и да стане очевидец на панорамата на негови филми в границите на „ Синелибри” 2017. Три превъзходни екранизации под негова постановка можем да гледаме до края на фестивала: „ Историята на прислужницата “ по дистопичното произведение на Маргарет Атууд, „ Хомо Фабер “ по емблематичния разказ на Макс Фриш и „ Една обич на Суан “ по монументалната творба „ По следите на изгубеното време “ на Марсел Пруст.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР