Директорът на дирекция Социално подпомагане“-Пловдив издаде заповед за прекратяване на

...
Директорът на дирекция Социално подпомагане“-Пловдив издаде заповед за прекратяване на
Коментари Харесай

Предават малтретираното 5-годишно дете от Пловдив на баща му

Директорът на дирекция „ Социално подкрепяне “-Пловдив издаде заповед за преустановяване на настаняването в обществена услуга на 5-годишното момче, чиито майка и пастрок бяха арестувани за домашно принуждение.

Предстои през днешния ден детето да бъде предадено на бащата, откакто родителят подписа писмена декларация, че поема отговорност за живота и здравето на сина си. За това осведомиха от пресцентъра на Агенция за обществено подкрепяне.

От ведомството прецизираха, че през вчерашния ден съдът е сложил „ привременни ограничения “ в интерес на бащата по делото за бракоразвод сред родителите , които не подлежат на обжалване.

Бащата подаде заявление, че желае незабавно да поеме грижите за детето, означават също от Агенцията.

Също по този начин бащата е подписал контракт за прилагане на обществени услуги (информиране и консултиране) в Център за социална поддръжка към Комплекс за обществени услуги за деца и фамилии, показват от ведомството. Родителят е съдействал на чиновниците и  заявява, че ще употребява поддръжка в грижите за детето от екипа на обществената услуга.

През януари Районната прокуратура в Пловдив притегли като обвинени и задържа майката и колегата ѝ за проявено домашно принуждение по отношение на детето на дамата. По-късно майката бе пусната от ареста с мярка " подписка ", а мъжът е с мярка " задържане под стража ". На детето бе осъществена интервенция в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване “Свети Георги ” в Пловдив. 

Видеото е архивно от изявление на бащата на 5-годишното дете.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР