Директорът на детска градина Валентина Терешкова в Пазарджик Живка Спасова

...
Директорът на детска градина Валентина Терешкова в Пазарджик Живка Спасова
Коментари Харесай

Паник-бутони пазят детска градина от агресивни родители

Директорът на детска градина „ Валентина Терешкова ” в Пазарджик Живка Спасова се принуди да обезпечи паник-бутони за всяка група след случай на експанзия от страна на родител. С случая е осведомена полицията, сега тече следствие, събират се детайлности от пострадали и очевидци.

Агресивният мъж влезнал в детското заведение за да се саморазправя в групата. Той надали не обвинил сътрудниците, че одобряват заболели деца и заради тази причина неговото дете се разболявало. Това е безусловно погрешно, тъй като в този миг течеше грипната зараза, а децата бяха намалели от 30 на 15 и няма по какъв начин заболели да са били признати в групата, разясни Живка Спасова.  Таткото почнал да крещи нецензурни думи и да наскърбява. Агресията му повишена и в един миг замахнал встрани, учителката се дръпнала и той блъснал вратата, която счупил.

В момента на експанзията сътрудниците са се паникьосали, тъй като крещял доста мощно нецензурни думи. Те са създали всичко допустимо да приберат децата във вътрешността, с цел да не стават очевидци на това, което се случва. Може би в границите на 10 минути се обадихме на кварталния служител на реда. Той изясни какво да създадем, пуснахме тъжба до полицията. След два часа майката на детето пристигна да се извинява, само че то какъв е смисълът, пита директорката.

В последна сметка във „ Валентина Терешкова ” създали ексклузивен педагогичен съвет и учителите и личният състав взели решение детето да бъде отписано от градината, каквото право им е обещано.

Аз зададох въпрос на служителите на реда дали могат да ми подсигуряват, че след един час няма да се върне и този път да бъде с оръжие. Затова е добре освен да се написа какъв брой сме неприятни и какъв брой ги пребиваме децата, а да се знае и какви са родителите, сподели също директорката.

Според нея за случая на експанзия знае целият квартал „ Запад ”. Родителите били извънредно възмутени от държанието на този мъж, а някои от тях също са били стъписани, тъй като са станали очевидци на случката.

Веднага след случая, още на идващия ден директорката осигурила паник-бутони за всяка група в детската градина. Надяваме се да не се постанова да ги употребяваме. Ако обаче се наложи, ще се свързваме непосредствено с Радио СОТ, които ни обслужват. Докато идват към нас, те ще уведомяват полицията, с цел да се вземат по-бързо ограничения, добави Спасова./Пазарджишка Марица

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР