Директорът на Британския музей се оттегля на фона на противоречия около кражби на древни предмети

...
Директорът на Британския музей казва, че се оттегля незабавно на
Коментари Харесай

Директорът на Британския музей казва, че се оттегля незабавно на фона на разследвания за кражба или изчезване на стотици артикули от огромната му колекция, включително златни бижута, полускъпоценни камъни и антики, датиращи от 15-ти век...

От БРАЙЪН МЕЛИ Associated Press, 25 август 2023 г., 12:03 ч. Гърция и бронзовите изделия на Бенин от Западна Африка.

Съобщението на Фишър включваше извинение към подалия сигнал, Итай Градел, историк на изкуството и търговец, който се свързал с музея, след като видял предмети, които според него принадлежали на музея, да се продават в eBay.

В сряда Фишер излезе с изявление, в което се казва, че музеят е взел сериозно обвиненията през 2021 г. Но той каза, че са били изразени опасения само относно малък брой предмети и каза, че е разочароващо да научи, че Градел, когото не назовава, е имал „много повече предмети в негово притежание.“ откровена лъжа” той укрива информация от музея. Той каза, че е предложил всякаква помощ, от която са имали нужда, и те никога не са се свързали с него.

„Също така прецених погрешно забележките, които направих по-рано тази седмица за д-р Градел“, каза Фишер в петък . „Искам да изразя искреното си съжаление и да оттегля тези забележки.“

Фишер каза, че е предложил оставката си на председателя на попечителите и ще напусне веднага щом временно напусне лидер може да бъде назначен.

Музеят каза, че ще предприеме правни действия срещу уволнения член на персонала.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР