Директорът на благотворителната тенис верига Адрия Тур Джордже Джокович съжалява,

...
Директорът на благотворителната тенис верига Адрия Тур Джордже Джокович съжалява,
Коментари Харесай

Братът на Новак Джокович: Спазихме всички мерки срещу COVID-19

Директорът на благотворителната тенис верига " Адрия Тур " Джордже Джокович съжалява, че Григор Димитров е болен от ковид, само че съобщи, че не знае по какъв начин и къде българинът се е заразил.

Бившият номер 3 в света е първото огромно име в тениса с позитивен тест за ковид досега.

" Получихме информация от мениджъра на Григор, че е бил тестван положително в Монако. Много съжаляваме за това. Опитахме се и спазихме всички ограничения, разпоредени от държавното управление на Сърбия, както и това на Хърватия. Направихме всичко належащо. За страдание, Григор е положителен ", сподели най-малкият брат на Новак Джокович пред сръбския " Блиц ".

" Организирахме всички, които са били в контакт с Григор Димитров да бъдат тествани. В контакт съм с всички участници в „ Адрия тур “, техните екипи и фамилии, както и с всички доброволци и уредници на шампионата. Абсолютно никой от тях няма признаци. Преди да пристигна в Задар Григор беше в своята татковина. Не знаем дали той е бил инфектиран там, само че тествахме всички, които са били в контакт с него. Държим връзка с Григор и неговия управител. Надяваме се, че той ще се възвърне бързо и му желаем всичко най-хубаво ", добави Джордже Джокович.

Мачовете в Белград и Задар бяха с доста аудитория по трибуните, а тенис почитателите укоряват международния номер 1 за показаната безнаказаност и застрашаването на хиляди човешки животи. Участващите елитни тенисисти, измежду които и Димитров, се срещнаха с безчет доста хора, раздаваха обятия и ръкостискания, снимаха се и играха с деца, честваха с почитатели и си проведоха шумни празненства.

Димитров взе участие в демонстративните шампионати от " Адрия Тур " в Белград и Задар. В Хърватия в събота, 20 юни, той изигра единствено един мач (1:4, 1:4 против Борна Чорич), след което се отдръпна от присъединяване. Първоначално българинът разгласи, че се изтощеност е причина за отказването му от последните два мача, само че нощес стана ясно, че след прибирането си в Монако е дал позитивна проба за COVID-19.

Новак Джокович ще си направи тест в Сърбия, а Доминик Тийм към този момент се е тествал и тестът му е негативна. Директорът на конкуренцията в Задар - Горан Иванишевич, също е с негативен тест.

В Хасково през днешния ден има съвещание на регионалния спешен щаб. От него приканиха всички поданици, които са се срещнали с Григор Димитрова на 16 и 17 юни да се слагат под доброволна карантина и да уведомят здравните управляващи.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР