Директорът на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев е освободен,

...
Директорът на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев е освободен,
Коментари Харесай

Сменен е шефът на Българската агенция за инвестиции

Директорът на Българската организация за вложения Стамен Янев е освободен, потвърдиха източници на Mediapool от Министерство на нововъведенията и растежа.

По-късно от ведомството показаха, че Богдан Богданов е назначен за изпълнителен шеф на Българската организация за вложения (БАИ) със заповед на министър Лорер.

Промяната на управлението на организацията от ведомството афишират, че са нужни нови лица с " самодейна тактика за привличане на непознати вложения ".

" Инвестициите и нововъведенията са фокус в мандата на държавното управление. Поставили сме си за цел да привличаме високотехнологични вложения, които да основават добавена стойност за цялото общество. БАИ има потребност от нова сила и самодейна тактика за привличане на задгранични вложения ", разяснява Даниел Лорер.

Богданов е бакалавър по финанси от ВУЗФ. Учил е в Университета Уест Честър в Съединени американски щати. Магистър по европейски бизнес и финанси от УНСС и Университета Нотингам Трент във Англия. Специалист по бизнес развиване с над 10-годишен опит. Работил е за български и задгранични компании с фокус в производства с развойна активност и висока добавена стойност. Женен, с две деца.

Досегашният изпълнителен шеф на БАИ Стамен Янев става консултант към Политическия кабинет на министъра на нововъведенията и растежа, с сектор вложения.

Стамен Янев от 2015 година с леко спиране е изпълнителен шеф на Българската организация за вложения. Тази организация сертифицира непознатите вложители и от нея действително стартира процедурата по издаване на " златен паспорт ".

За малко мандатът му бе пресечен откакто от ноември 2020 година изпълнителен шеф на Българска организация за вложения стана Десислава Трифонова. През май 2021 година тя бе освободена от поста и още веднъж Стамен Янев зае тази позиция.

Първоначално, Стамен Янев зае поста при втория кабинет на ГЕРБ като представител на Реформаторския блок, само че остана отпред на организацията и при кабинета " Борисов 3 ".

С идването на първия длъжностен кабинет през 2021 година, Янев се сработи с тогавашния стопански министър Кирил Петков. Според някои източници Янев, който бе в борда на държавната банка ББР, е съдействал на Петков да се ориентира по-бързо в обстановката.

Шефът на БАИ е непосредствен и до Асен Василев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР