Директор в сферата на машинното обучение в Apple напуска заради

...
Директор в сферата на машинното обучение в Apple напуска заради
Коментари Харесай

Директор в Apple напуска заради политика на компанията за връщане в офиса

Директор в областта на машинното образование в Apple напуща поради политиката на компанията във връзка с връщането на чиновниците в офиса, осведоми The Verge.

Иън Гудфелоу, който работи в Apple от началото на 2019 година, съгласно неговия профил в LinkedIn, е писал до своите подчинени, с цел да ги уведоми за решението си.

"Силно имам вяра, че по-голямата еластичност щеше да бъде най-хубавата политика във връзка с моя екип, " е декларирал Гудфелоу, съгласно The Verge.

От Insider не са съумели да се свържат нито с Apple, нито с Гудфелоу за коментар.

От Apple започнаха да изискват чиновниците на компанията да се завръщат в офиса най-малко за по един ден в седмицата от 11 април.

Главният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук уведоми чиновниците, че три седмици след тази дата те ще би трябвало да работят в офиса по два дни в седмицата. До 23 май дните в офиса се усилват на три седмично в понеделник, вторник и четвъртък.

"В идните седмици и месеци имаме опцията да комбинираме най-хубавото от това, което научихме за отдалечената работа с незаменимите изгоди на присъственото съдействие, " е декларирал Кук, съгласно Bloomberg.

Подобно на останалата част от Силициевата котловина, Apple затвори офисите си при започване на 2020 година, само че се отнася по-строго към подготовката за връщане в офисите, спрямо някои други компании. Компанията зае твърда позиция по отношение на продължаващата отдалечена работа след пандемията.

От средата на 2021 година Apple твърди, че ще изисква, в последна сметка, чиновниците й да работят по три дни седмично в офисите, когато те отворят. Малко по-късно 80 чиновници на Apple изпратиха писмо на Кук, в което се опълчват на условието.

Друг управител в Apple пък е декларирал пред Insider през ноември, че напуща компанията частично поради строгите й правила във връзка с отдалечената работа.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР