Дипломатическият персонал на САЩ ще се завърне в Украйна през

...
Дипломатическият персонал на САЩ ще се завърне в Украйна през
Коментари Харесай

САЩ връщат дипломатите си в Украйна |

Дипломатическият личен състав на Съединени американски щати ще се завърне в Украйна през идната седмица, заяви Ройтерс, като се базира на почитан чиновник на американската администрация.

Според данни на организацията тези уверения са били дадени от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и министъра на защитата Лойд Остин по време на диалозите с украинския президент Володимир Зеленски. Двамата американски представители дойдоха в Киев в неделя.

Според Ройтерс на 25 април президентът на Съединени американски щати Джо Байдън публично ще номинира Бриджит Бринк за дипломат на Съединени американски щати в Киев.

Франс Прес заяви, че номинацията ще бъде оповестена публично през идващите няколко дни. Сега Бринк управлява дипломатическата задача на Съединени американски щати в Словакия. Постът на дипломат на Съединени американски щати в Киев е незает от май 2019 година, когато дипломат Мари Йованович беше отзована във Вашингтон. Йованович беше назначена в Украйна през 2016 година при Барак Обама. През май 2019 година тя напусна поста си по персонално гледище на тогавашния държавен глава Доналд Тръмп, който я упрекна в непочтеност.

От визитата стана ясно още, че Вашингтон ще отпусне 713 млн. $ за в допълнение военно финансиране на Украйна и още 15 европейски страни. Според известието над 322 млн. $ от тези средства ще бъдат предоставени на Украйна, а останалите ще бъдат разпределени сред страните от Централна и Източна Европа, заяви Нова тв.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР