Дипломатически изолираният президент на Венецуела Николас Мадуро получи подкрепа от

...
Дипломатически изолираният президент на Венецуела Николас Мадуро получи подкрепа от
Коментари Харесай

Ердоган и Марадона подкрепиха Мадуро преди изборите във Венецуела

Дипломатически изолираният президент на Венецуела Николас Мадуро получи поддръжка от турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган и аржентинската футболна легенда Диего Марадона преди изборите през уикенда, които всеобщо бяха жигосани като нечестни, оповестява " Ройтерс ".

Съединени американски щати, Европейският съюз и съществени латиноамерикански страни разкритикуваха изборите в неделя, в които левият президент Николас Мадуро евентуално ще бъде избран отново за 6-годишен мандат.

 Тръмп удря с ембарго петрола на Венецуела
Тръмп удря с ембарго петрола на Венецуела

Затягат примката към Мадуро

Критиците акцентират, че Мадуро, 55-годишен някогашен водач на рейс, който е отпред на страната по време на тежка икономическа рецесия, на практика си обезпечи победа, откакто на двама от най-популярните му съперници им беше неразрешено да се кандидатират за изборите, а изборната комисия е проправителствена.

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп заплаши с още наказания и прикани Латинска Америка да отреже венецуелските властници от финансовите системи и да им ограничи визите.

Всякакви прояви на поддръжка от чужбина са изключително добре пристигнали за Мадуро в навечерието на изборите. В предизборната акция той се опита да легитимира водачеството си, като омаловажи бруталната икономическа рецесия , която докара венецуелците до апетит, умирайки от в миналото следени заболявания и емигрирайки всеобщо.

 Колумбия: Венецуела е пред филантропична рецесия
Колумбия: Венецуела е пред филантропична рецесия

Николас Мадуро обаче се стреми към преизбиране

В диалог, предаван по венецуелската държавна телевизия посредством разграничен екран, Мадуро и Ердоган организираха приповдигнат диалог посредством преводач, който беше придружен от няколко механически казуса.

" Вярвам, че ще триумфирате ", споделил Ердоган на Мадуро, чийто главен съперник е някогашният губернатор на щат Хенри Фалкон, който скъса с протеста на опозицията, с цел да се кандидатира за президент.

На собствен ред Мадуро споделил на Ердоган, че " венецуелците ще дадат урок по народна власт и независимост на света в неделя ".

По време на заключителния избирателен протест в центъра на столицата Каракас нощес Марадона изненада тълпата, танцувайки в ритъма на реге ария, до момента в който размахвал венецуелското национално знаме в жълто, синьо и алено.

 Във Венецуела стачкуваха поради дефицит на свинско
Във Венецуела стачкуваха поради дефицит на свинско

Какво се случи със свинското? Те ни саботираха

Марадона, който се дефинира като " боец " на Мадуро , е прочут с поддръжката си на леви политици и беше другар на предшественика му Уго Чавес и починалия кубински водач Фидел Кастро, чийто лик е татуиран на крайници му.

Мадуро и Ердоган са подложени на критика за властническия им жанр на ръководство и за устрема им да потискат инакомислещите, до момента в който се оправят зле с стопанските системи си.

Мадуро постоянно твърди, че дясна, ръководена от Съединени американски щати акция саботира стопанската система, с цел да провокират прелом и да наложат капиталистическо управление на Венецуела.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР