Дипломатическа офанзива срещу военна офанзива в Либия: премиерът на международно

...
Дипломатическа офанзива срещу военна офанзива в Либия: премиерът на международно
Коментари Харесай

Либия: военна риторика на Хафтар, дипломатическа офанзива на правителството

Дипломатическа атака против военна атака в Либия: министър председателят на интернационално приетото държавно управление разгласи през вчерашния ден, че ще направи обиколка на европейските столици, ден след апела на съперника си маршал Халифа Хафтар за удвояване на напъните за завладяването на столицата Триполи, написа във вторник Франс прес.

Министър-председателят на държавното управление на националното единодушие Файез Сарадж ще се срещне поредно с италианския министър председател Джузепе Конте тази заран, с немския канцлер Ангела Меркел в Берлин вечерта, а на следващия ден с френския президент Еманюел Макрон в Париж, се споделя в официално съобщение на представителя на външното министерство на държавното управление на националното единодушие.

Предвижда се също по този начин и аудиенция във Англия в границите на тази обиколка, която има за цел " да събере поддръжка против експанзията " на маршал Хафтар, се показва в официалното съобщение.

Либия, която е обзета от неустойчивост след рухването на Муамар Кадафи през 2011 година, още веднъж попадна в серпантина на принуждение след началото на 4 април на военната атака на мощния човек на Източна Либия маршал Хафтар против Триполи, където е основано държавното управление на националното единодушие.

След бързо придвижване войските на самопровъзгласилата се Либийска национална войска от един месец стоят на едно място пред вратите на Триполи, които са блокирани от сили, лоялни на държавното управление на националното единодушие, измежду които и въоръжени групировки от град Мисрата. Сражения се водят в южните покрайнини на Триполи и на юг от града.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР