Дипломантите от випуск-2018 на Медицинския факултет на МУ – Пловдив

...
Дипломантите от випуск-2018 на Медицинския факултет на МУ – Пловдив
Коментари Харесай

152 млади лекари получават дипломи от Медицинския университет в Пловдив

Дипломантите от випуск-2018 на Медицинския факултет на МУ – Пловдив ще получат своите дипломи за лекари по медицина на следващия ден от 11.00 часа в Голямата зала на Драматичен спектакъл Пловдив. За 68-ми път Факултетът по медицина на Медицински университет – Пловдив тържествено ще промоцира завършващите медици като едни от най-успешните и с най-голям междинен триумф випуск – 2018.

152 лекари, готови за професионална реализация в най-хуманната специалност, ще бъдат показани от най-големия факултет на МУ-Пловдив и ще положат своя професионален обет " Хипократовата клетва “ пред здравната общественост, преподаватели и родители.

От завършващите 44 са задгранични студенти от 12 страни, измежду които Германия, Швеция, Македония, Кипър, Сирия, Украйна, Турция, Гърция, Финландия, Холандия, Ирак и Йордания, като от тях 37 са минали образование по специалността напълно на британски език и 7 са с отличен триумф.

С “отличен " над 5.50 триумф от следването и държавните изпити са 55 дипломанти. Средният триумф от следването на завършващите е " доста добър " – 4.97, а от държавните изпити е " доста добър " – 5.21.

Марин Канарев е отличникът на випуска, който има резултат отличен 6.00 от следването и от държавните изпити. Той ще бъде почетен с плакет " Златен Хипократ ". На церемонията ще бъдат оповестени за първи път две поименни стипендии на двама изтъкнати военни лекари, ученици на Медицинския факултет на МУ–Пловдив – военачалник Стоян Тонев и полковник Митър Тонев.

Стипендиите са учредени от едноименното съдружие и избрани от донорите особено за дипломанти на Медицинския факултет и подкрепяне на бъдещото им професионално обучение и специализация.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР