Димитровградчанинът Антон Лозев изгуби битката с болестта. През октомври миналата

...
Димитровградчанинът Антон Лозев изгуби битката с болестта. През октомври миналата
Коментари Харесай

Почина треньорът по танци Антон Лозев

Димитровградчанинът Антон Лозев изгуби борбата с заболяването. През октомври предходната година дефинитивно му бе сложена най-тежката за един състезател диагноза- Амиотрофична Латерална Склероза (АЛС) или болест на Лу Гериг - неврологично заболяване, което води до недоразвитост на мускулите, постепенна парализа и съдбовен край.

Антон Лозев е инженер по обучение и танцьор по предопределение и душа, описват приятелите му. Създател е на първия в страната и Димитровград клуб по рокендрол танци. Човек, който през целия си умишлен живот не е спирал да танцува, да спортува, да води в извънработното си време разнообразни танцови школи.

Приятели на фамилията и ученици на школите по танци, които е водил, не просто декларират състрадание и поддръжка, само че стартират да търсят разновидности за избавление. В края на ноември предходната година те стартираха и благотворителна акция „ Мисия Надежда “ за лекуване със стволови кафези на четири курса, което ще коства по 10 000 Щатски долар на курс или общо 40 000 Щатски долар.

С поредност благотворителни начинания средствата за първата процедура бяха събрани. От нея обаче, няма никакъв резултат, а и лекарите, които я организират, не са оптимисти в прогнозите си за стопиране на болестта. Той и фамилията му взеха решение, че няма да продължат акцията за набиране на средства.

Не се усещаше добре последните 3-4 дни, само че нито един път не се оплака, описаха близки на Антон.

Съболезнования на фамилията, възпитаниците и околните му!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР