Димитровград. В община Димитровград за 10-годишното членство на страната в

...
Димитровград. В община Димитровград за 10-годишното членство на страната в
Коментари Харесай

Хасково: Над 100 млн. лв. са усвоени в община Димитровград в рамките на 10 години членство на България в ЕС

Димитровград. В община Димитровград за 10-годишното участие на страната в Европейски Съюз посредством предприсъединителни и европейски фондове са усвоени над 100 млн. лева Това оповестиха от пресцентъра на Община Димитровград . Като единствено за последните 6 години те над 70 млн. лева Тези средства са вложени в разнообразни браншове от публичния периметър – инфраструктура, просвета, обществени действия, туризъм и обучение. Това заяви кметът Иво Димов по време на среща-дискусия " Членството в Европейския съюз-осезаемо за всеки ". Форумът се провежда от Областния шеф на Хасково Станислав Дечев в осъществяване на Комуникационната тактика на Република България за Европейския съюз.
Областният шеф посочи, че община Димитровград е водач по реализацията на европейски планове и поздрави екипа на кмета Иво Димов за професионалната работа. „ Най-важното за Димитровград е, че тук се работи с мисъл за благоустрояването, за нуждата от възстановяване на градската среда, за опазване на културното и архитектурно завещание “, акцентира Станислав Дечев. Той показа главните позитиви за страната ни след приемането ни в Европейски Съюз и уговорките ни във връзка Председателството на Съвета на Европейски Съюз от януари 2018 година
„ След приемането на България в Европейски Съюз през 2007 ние получихме по-чиста околна среда, повече права за служащите и потребителите, по-ефективна битка с корупцията и трансграничната престъпност, налични стратегии за учебен продан на студенти, по-евтини цени на телекомуникациите и превоза, безвъзмездна здравна помощ в Европейски Съюз, ясни и разбираеми етикети на всички търговски артикули, всеобща годност на шофьорските книжки и доста други придобивки за нашето всекидневие, които към този момент одобряваме за даденост “, съобщи Областният шеф. “Но най-важното, което получихме е свободата “, безапелационен е Станислав Дечев. Той напомни близкото минало, когато даже не можехме да вървим свободно до граничните общини Любимец и Свиленград, за където се желаеха открити листове, а почивката в Гърция, да вземем за пример, беше немислима. Това, което за нас през днешния ден е даденост, е с помощта на участието в Европейския съюз и този факт не би трябвало да се не помни, тъй като преди всички други придобивки от всекидневието, свободата е преди всичко “, посочи губернаторът.
В хода на полемиката димитровградчани желаеха да знаят повече за Председателството, за ролята на България в Европейски Съюз, за бъдещето на Европарламента, след излизането на Англия от съюза, само че най-много за измененията, които предстоят в града им.
„ Община Димитровград работи с всички финансови принадлежности за европейско финансиране. Освен по оперативните стратегии, общината работи и по планове с териториално съдействие, стратегии по районна политика и начинания на Европейския съюз.
Проектите не се вършат самоцелно. Ние дефинираме потребностите си от развиване на града и на тази база аплайваме за асимилиране на европейски средства, като нашите проекти осъществяваме освен с европейски пари, а и с такива от личния ни общински бюджет и от стратегии с национално финансиране “, изясни кметът Иво Димов.
Той предложения своите съграждани да прегледат тематичната галерия " Членството в Европейския съюз-осезаемо за всеки ", подредена в залата. На нея бяха показани 8 от десетките планове, осъществени в Димитровград с европейско финансиране.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР