Димитровград. На официална церемония ще бъде открита обновената сграда на

...
Димитровград. На официална церемония ще бъде открита обновената сграда на
Коментари Харесай

Хасково: На официална церемония ще бъде открита обновената сграда на детската градина в село Черногорово на 1 ноември

Димитровград. На публична гала ще бъде открита обновената постройка на детската градина в село Черногорово. Това оповестиха от пресцентъра на Община Димитровград . На 1 ноември 2018 година село Черногорово ще означи 110 години от основаването на читалище в селото. В 10.00 часа на площада пред НЧ " Поука 1908 " ще стартират празничните празнувания във връзка годишнината, а от 10.30 часа ще бъде открита изцяло обновената постройка на детската градина в селото. Детската градина е открита през 1986 година и досега тя не е ремонтирана. Това е първият огромен ремонт на постройката. Стойността на осъществените ремонтни действия е 155 000 лева, като 150 000 лева са план " Красива България " и 5000 лева по ПУДОС за оборудванията на двора. Децата в забавачката ще се радват на изцяло нови люлка, въртележка, къщурка. Пространството е облагородено с нови пейки и кошчета, озеленяване, тротоари и плочки.
Върху постройката на детската градина са осъществени действия за енергийна успеваемост. Напълно заменена е дограмата и цялата постройка е санирана, осъществен е ремонт на санитарните възли, сменени са ВиК и ел. инсталацията, напълно сменена е и покривната структура. Децата ще се радват и на нов вътрешен интериор с обзавеждане, кревати и шкафчета. В момента в детското заведения се възпитават 40 деца, разграничени в две групи - от 3 - 4-годишни и 5 - 6-годишни.
На формалното разкриване се чака да участват Областният шеф на Хасковска област Станислав Дечев, кмета на Община Димитровград Иво Димов и ръководителя на Общинския съвет Гергана Кръстева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР