Димитровград. Жителите на Димитровград дават по-високи оценки за удовлетворението си

...
Димитровград. Жителите на Димитровград дават по-високи оценки за удовлетворението си
Коментари Харесай

Хасково: Жителите на Димитровград дават високи оценки за удовлетворението си от своя живот

Димитровград. Жителите на Димитровград дават по-високи оценки за удовлетворението си от своя живот, в сравнение с българите като цяло: приблизително 6.1 по десетстепенна канара, спрямо 4.9 приблизително за България. Над 60% от жителите на Димитровград се гордеят със своя град. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Това демонстрират данните от представително за града изследване, извършено през октомври 2018 година от компанията за маркетингови проучвания НОЕМА в партньорство с ТРАКИЯ ТЕХ и с поддръжката на Община Димитровград. Проучването е извършено измежду 720 поданици на града посредством визити в домовете и онлайн анкета за независимо попълване, качена на уеб страницата на общината. Данните са претеглени по региони на града – Център, Юг и Север-Изток.
Проучването мери показателите на задоволеност на жителите в пет основни за качеството на живот области – градска среда, сигурност, персонално благоденствие, работа и обществени услуги. Индексите за всяка област обобщават резултатите на шест до 10 под-индекса, измерващи дяловете на задоволените по съответни знаци, а систематизираният резултат от петте съществени показателя съставлява общия показател на града.
Най-високи систематизирани оценки получават областите сигурност и градска среда, надлежно с показатели 51 и 47. Сравнително по-ниски стойности получават показателите за работа (43), персонално благоденствие (40) и обществени услуги (37).
По отношение на съответните знаци за задоволеност, жителите на Димитровград дават най-високи оценки за:
- положението на фамилните си връзки (71%);
- съществуването тук-там в детските градини (67%) и достъпността на подобаващи учебни заведения за децата (63%);
- от работната си среда (колеги и работни задължения – 62%);
- от неналичието на съществени финансови усложнения (61%);
- от ниските нива на звук (61%);
- от публичните пространства и зелените площи на града (също по 61%).
В същото време интервюираните считат, че би трябвало да се положат старания по повод възстановяване на опциите за намиране на добра работа и добра професионална реализация, здравините услуги, успеваемостта на е-услугите и достъпността до положителни жилища.
По съвсем всички индикатори, жителите на регион Север-Изток (кварталите „ Изток “, „ Марийно “, „ Вулкан “ и Черноконево “) показват доста по-ниска задоволеност, спрямо жителите на регионите Център („ Дружба “, „ Димитър Благоев “, „ Раковски “, „ Каменец “) и Юг („ Христо Ботев “, „ Славянски “, „ Габера “).
Данните от изследването демонстрират, че Димитровград има положителни шансове да притегли млади дейни хора като нови поданици. Младите хора и хората, в чиито семейства живеят деца, показват по-висока задоволеност във връзка с съществуването тук-там в детските градини, ниските нива на звук, обществените си контакти, салдото сред работа и свободно време и от живота си като цяло.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР