Димитър Кузманов се чувства все по-комфортно на големите турнири и

...
Димитър Кузманов се чувства все по-комфортно на големите турнири и
Коментари Харесай

Топ поставеният в пресявките спря Кузманов към основната схема на ATP турнира в Баня Лука

Димитър Кузманов се усеща все по-комфортно на огромните шампионати и го потвърди с достигането си до втория кръг на ATP 250 конкуренцията в Маракеш. Мико потегли от квалификациите на шампионата в мароканската столица и записа три следващи победи, като най-после трябваше да се откаже още след втория гейм на дуела си с бъдещия първенец Роберто Карбайес Баена, тъй като се сблъска с хранително натравяне и прекара идващите няколко дни на системи.

Изглежда обаче Кузманов бързо се е върнал към пика на своето здравословно положение и през вчерашния ден откри победоносно присъединяване си в пресявките на друго ATP 250 съревнование, а точно това в Баня Лука. Мико надделя в поредни сетове младежа Лука Нарди, който преди броени дни записа присъединяване в главната скица на Мастърса в Монте Карло и по този начин родният ни представител си обезпечи конфликт за влизане в главната скица с топ поставения Раду Албот (световен номер 110).

Срещата обаче не се разви по никакъв начин удобно за нашия съотечественик и молдовецът си отмъсти за провалянето, което втората ни ракета му нанесе на Чаланджъра в Роан през предишния ноември. Фаворитът контролираше развоя на срещата от началото до самия край и справедливо се наложи с 6:3 6:3.

Мачът стартира през цялото време мъчно за Кузманов, който трябваше да избавя точка за пробив още в откриващия си сервис гейм и въпреки да измъкна подаването си, то по-високоранкираният състезател осъществя брейк незабавно по-късно и оттова насетне с лекост ръководеше развиването на откриващата част. Българинът също стабилизира изявите си на начален удар, само че бе изцяло беззащитен на ретур и даже най-после инкасира още един брейк, с който съобщи сета.

Втората част започва надалеч по-оптимистично за Мико, който се снабди с три следващи благоприятни условия за пробив, единствено че не осъществя нито една от тях и Албот още веднъж пое самодейността в дуела, изграждайки привидно незабравим задатък от 5:1 гейма. Пловдивчанинът обаче беше твърдо решен да се бори и скоропостижно върна един от двата брейка, с цел да понижи пасива си до 3:5. Родният ни представител даже се снабди с два шанса да заличи и втория си пробив закъснение, само че пропусна форхенд от извънредно комфортна позиция и наподобява загубата на въпросното разиграване го пречупи, тъй като той не взе нито точка повече до приключването на конфликта.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР