Димитър Кузманов изпрати позитивна седмица, след като се класира за

...
Димитър Кузманов изпрати позитивна седмица, след като се класира за
Коментари Харесай

Жребият за Чаланджъра в Мадрид: Кузманов стартира с мач срещу бивш номер 7

Димитър Кузманов изпрати положителна седмица, откакто се класира за четвъртфиналите в Оейраш и остана на крачка от това да да продължи към финалната четворка на конкуренцията. Сега обаче за Мико следва надалеч по-сериозни тестване, защото ще вземе присъединяване в главната скица на Чаланджъра в Мадрид. Турнирът по традиция приема състезатели, които умерено могат да се изявяват сполучливо в ATP Тура, а схемата е извънредно мощна за съревнование от сходна категория.

Жребият пък не беше по никакъв начин благоразположен към втората ни ракета, тъй като го опълчи на опитния Фернандо Вердаско. Бившият член на топ 10 може да се похвали със седем трофеи в ATP Тура, като също така е някогашен финалист от сериите " Мастърс " и неколкократно е побеждавал Новак Джокович и Рафаел Надал. В момента 38-годишният състезател се намира надалеч от най-хубавата си форма, само че неотдавна завоюва трофея в Монтерей и несъмнено ще влезе в ролята на любимец в мача си против българина.

Ако Мико съумее да сътвори неочакван триумф над локалния представител, то евентуално ще премери сили с португалеца Гастао Елиаш, който е в серия от 9 победи и на следващия ден ще се опита да приключи седмицата с втора поредна купа от домашния си шампионат в Оейраш. Нататък нещата няма да станат по-лесни за пловдивчанина, тъй като го чака възможен конфликт с Никола Милойевич. Именно същият играч надигра Мико в неговия дебютен край на равнище Чаланджър, тъй че четвъртината на родния ни представител наподобява повече от тежка, а ето и обзор на цялостната скица в испанската столица:

Madrid Challenger 80 Main draw singles
— Tennis Draws (@DrawsTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР