Димитър Кузманов и Александър Лазаров ще играят на ATP 250

...
Димитър Кузманов и Александър Лазаров ще играят на ATP 250
Коментари Харесай

Кузманов и Лазаров с „уайлд кард“ за основната схема на Sofia Open


Димитър Кузманов и Александър Лазаров ще играят на ATP 250 шампионата Sofia Open в края на септември. Втората и четвъртата ракета на България получиха „ уайлд кард “ за главната скица от уредниците.

Този път за третата ни ракета Адриан Андреев няма покана. Напомняме, че той отсъстваше от тима на Купа „ Дейвис “ за дуелите с Парагвай на 4 и 5 март, откакто от БФТ не съумяха да реализират съглашение с него.

Вместо него „ уайлд кард “ получава някогашния №3 Стан Вавринка.

Тепърва следва да бъдат оповестени две предложения за квалификациите, като се чака и те да бъдат връчени на български тенисисти.

За Кузманов това ще бъде седмо присъединяване на българския ATP шампионат, откакто през предходната година записа първата си победа в главната скица, преодолявайки Лоренцо Музети.

Лазаров ще играе в конкуренцията за шести път и общо четвърти в главната скица. През 2019 той преодоля поставените под №3 и №5 в квалификациите Лукаш Лацко и Лука Вани, с цел да стигне до мач с Фернандо Вердаско.

Българите се причисляват към една от най-силните схеми от тази категория. В нея личат още имената на Григор Димитров, Яник Синер, Гаел Монфис, Хуберт Хуркач, Пабло Кареньо Буста, Лоренцо Музети и Александър Бублик.

„ Изключително благополучен съм, че ще вземам участие на Sofia Open 2022 – шампионат като за категория ATP 500. Надявам се да има доста хора, залата да е цялостна, защото през миналите години имаше проблеми поради пандемията, “ разяснява новината Кузманов.

„ През предходната година записах първата си победа в главната скица – доста влиятелна и след страховит мач, само че хората нямаха опция да го съпреживеят с мен в залата, както ми се искаше, “ добави той и си спомни за триумфа над Музети: „ Беше огромна победа за мен. Тя даде отражение на цялата година от Sofia Open 2021 до момента – върху играта, самочувствието, увереността ми. “

Мико акцентира и на това, че в листата с участници има имена, които може и да не изпъкват на пръв взор, само че също се намират в доста добра форма:

„ Сещам се за британеца Джак Дрейпър, с който упражнявах в Ню Йорк. Той победи Феликс Оже-Алиасим с 3-0 сета на US Open. “

В момента Кузманов се намира на рекордното си 159-о място в света. Взе присъединяване на квалификациите на последния шампионат от Големия шлем за сезона, само че след две победи позволи проваляне в последния им кръг.

„ Годината се развива доста добре за мен и за екипа ми. Най-важното е, че се запазвам от травми и съм непрекъснат. Случилото се досега беше в проектите ми. Сега е доста значимо присъединяване ми на Sofia Open, затвърждаването на положителния резултат от предходната година и даже надграждане. Въпреки че шампионатът е извънредно мощен, през тази година натрупах доста опит в огромни шампионати против положителни играчи и се усещам убеден. Една от главните цели които сме си сложили до края на сезона – влизане в топ 150, сега е доста постижима, “ сподели още той.

Александър Лазаров също се намира в прелестен миг от кариерата си. 24-годишният играч ще реализира рекорден ранкинг в понеделник, откакто преодоля квалификациите на Чалънджър шампионата в Майорка и по-късно победи третия подложен и №132 в света Александър Вукич във втория кръг на конкуренцията. Предстои му четвъртфинал с Кукушкин, а в класирането онлайн е №354.

„ Турнирът в България е доста специфичен за мен, “ показа пред уредниците Алекс. „ Изпитвам специфична връзка с хората, които идват да гледат – нещо, което не съм изпитвал на никое място по света до момента. Тази година няма рестрикции и се надявам да дойдат допустимо най-вече хора, тъй като това не е просто шампионат, това е страст. За мен тази страст остава в съзнанието ми за цялостен живот. Това са най-хубавите моменти, които съм изживявал – когато минах квалификациите през 2019 година “ спомни си той.

„ Тази година се надявам да направя и онази крачка в главната скица, за която се усещам подготвен – победа. А за какво не и повече от една победа. В момента се чувствам в най-хубавата си форма, откогато играя тенис. Не единствено поради резултатите, само че и в подготвителния развой, физически. Надявам се да пренеса положителните резултати на Sofia Open – аз да веселя публиката, а тя да ме зарежда. Няколко пъти щях да се разплача като дете, усещайки невероятната поддръжка от трибуните в София. Искам още веднъж да изпитам това неповторимо възприятие. “

„ Българският народ сме извънредно духовити и прочувствени хора. Аз също се смятам за прочувствен на корта. Много хора са ми казвали, че като играя, могат да усетят страстта ми. Това е хем хубаво, хем неприятно от време на време. Но в тази ситуация, когато играя на Sofia Open, страстта е единствено положителна. През тази една седмица не помня за всевъзможни проблеми в персоналния живот, не помня да мисля за предишното, за бъдещето и просто се любувам на сегашното, “ сподели още четвъртата ни ракета.

„ За мен това е най-хубавият ATP 250 тунир за годината. С много играчи съм си приказвал. Те споделят, че като зала, като величина на централния корт, като организация и отношение Sofia Open е един от най-хубавите шампионати, на които са играли. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР