Димитър Желязков - Митьо Очите е бил задържан в Истанбул,

...
Димитър Желязков - Митьо Очите е бил задържан в Истанбул,
Коментари Харесай

Димитър Желязков - Митьо Очите е бил задържан в Истанбул

Димитър Желязков - Митьо Очите е бил арестуван в Истанбул, научи " По света и у нас " от свои източници. Желязков е задържан в осъществяване на алена бюлетина за търсене, издадено от Интерпол и след информация, подадена от българските служби към службите за сигурност в прилежащите страни за деня, в който Очите е напуснал България и дестинацията, по която се е отправил. Предстои България да изпрати искане за екстрадицията му до турските правосъдни управляващи.


А през днешния ден се чака профилираният съд да гледа ограниченията за неотклонение на групата за рекет, за която се счита, че е ръководена от Димитър Желязков, прочут като Митьо Очите. Прокуратурата ще изиска арестуваните да останат за непрекъснато в ареста.

Желязков беше разгласен за интернационално търсене. При задържането на групата той не е бил обвинен и не е имал възбрана за овакантяване на страната, обясниха от държавното обвиняване. Издирва се още един от посочените за съратници на Митьо Очите, общинският консултант Пейко Янков, наследник на разстреляния някогашен ръководител на Общинския съвет в Несебър Димитър Янков.

За момента проверяващите разполагат с показанията на 6-ма потърпевши от групата за рекет по Южното Черноморие. На някои от тях е предоставена специфична протекция.
 Спецпрокуратурата: Не е имало теч на информация при ареста на Димитър Желязков Спецпрокуратурата: Не е имало теч на информация при ареста на Димитър Желязков
Общинският консултант от Несебър Пейко Янков е бил част от незаконната група на Димитър Желязков-Митьо Очите, заяви Специализираната прокуратура. Той е...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР