Димитър Бербатов представи в Бургас своята автобиография По моя начин.

...
Димитър Бербатов представи в Бургас своята автобиография По моя начин.
Коментари Харесай

Бербатов: Младите футболисти трябва да са пределно амбициозни и да не се носят по течението

Димитър Бербатов показа в Бургас своята автобиография " По моя метод ". Книгата е написана в съавторство с Димитрина Ходжева и Найден Тодоров, които участваха на събитието.
Всеки българин знае кой е Димитър Бербатов. Ето част от неговата футболна биография.
- Футболист номер едно на България, рекордните седем пъти
- Рекордьор по голове за националния тим на България - 48
- Първият българин, първенец на Англия (2009)
- Първият българин, голмайстор на британската висша лига - " Златна обувка " за топреализатор на сезон 2010/ 2011 с 20 приети гола за " Манчестър Юнайтед "
- Първият чужденец с 5 гола в 1 мач в британската висша лига (2011)
- Играч номер едно в " Тотнъм " за сезон 2006/ 2007
- Най-скъпият футболист от България - трансферна сума от 30, 75 млн лири платена от „ Манчестър Юнайтед “
- Изиграл е 78 мача и 48 гола за националния тим на България
- Общо в кариерата - 736 мача и 322 гола
Преди да отдели внимание на почитателите си, Димитър Бербатов беше общителен да отговори на въпроси на публицисти от разнообразни медии.
- Какво желаете да кажете на младите футболисти с Вашата книга „ По моя метод “?
- Едно от най-важните неща за всеки футболист, с цел да успее, е да има упоритостта да успее, а да не се носи по течението. Това е едно от нещата, които младите футболисти ще научат от книгата.
- Казвате, че се конкурирате най-много със себе си. Това значи ли, че няма другарства във футбола, които остават?
- Когато играех деен футбол, другарствата се забравяха на терена, там бяхме врагове. След това другарствата си продължаваха. Това е изцяло обикновено. Винаги би трябвало да има конкуренция, тъй като тя е движеща мощ. Тя те кара да извадиш най-хубавото от себе си. А в случай че я няма, би трябвало самичък да се конкурираш със себе си, да се доказваш, с цел да стигнеш до най-високото равнище.
- Има ли опция тази книга да откри своите читатели и в чужбина. Как може да се случи това?
- Работим по въпроса, само че защото процесът е по-труден сме пуснали към този момент обособени глави на книгата. Получава се по този начин, че на британски език стилистиката леко се трансформира и това може да докара до някои промени в самата книга. Но се надявам хората да оценят това което съм написал, тъй като има много забавни неща, особено за интервала ми в Англия и в случай че се стигне до някава договорка ще бъде добре за всички.
- Екипът с който създадохте книгата?
- Диди и Найден /Димитрина Ходжева и Найден Тодоров/. Те са тук. Те ми помогнаха. Работихме доста, процесът бе изтощителен и дълъг. Не мислех, че толкоз мъчно се написа книга, само че очевидно е по този начин. Продуктът, който най-после се получи, си струваще всички старания и времето, което му отделихме.

Как виждате Бургас и идвате ли постоянно тук?
- Бургас ми харесва. Идвам постоянно на море тук, по тази причина съм тук и сега, постоянно съм имал положително отношение и хората също са ме посрещали до добър метод.
- Липсва ли ви националната обич? Тази книга не е ли още един метод да се докоснете до нея, след края на кариерата ви?
- Народната обич, когато я има, когато дойдат хора да видят представянето ти, уважението, това е адреналин един тип, който когато си малко по-известен и съумял го има доста в по-големи количества. Когато към този момент прилючваш активността, леко понижава. Появяват се други заслужили спортисти и в даден миг стартира да ти липсва, защото суетата е рисково нещо. Но това са изцяло човешки качества. Аз се стремя да се развъртвам в доста други насоки, футбол и други неща, с които се занимавам сега. Не, не може да ми липсва, виждам какъв брой хора има в залата в този момент и правя оценка.
- Как ще коментирате жребия за европейско състезание, при който се паднахме в една група с Англия.
- Фаворит е Англия, очевидно. С чехите не съм доста осведомен, само че нашите момчета се показват добре в последните мачове. Има го тимът, колективът... Единственото, което би трябвало да го им допълнително в много от мачовете, е концентрацията. Тя постоянно би трябвало да е на високо равнище, с цел да не се позволяват неточности от които огромните тимове като Англия, ще се възползват.
- Смятате ли, че в този момент в националният ни тим има водеща фигура, каквата бяхте Вие и която може да поведе тима към победи?
- Може това да е треньорът, в тази ситуация Петър Хубчев. Не знам, зависи от времето, в което се играе футболът. Това което слушам е, че са добър колектив, демонстрира се и на терена.
- Когато бяхте в " Манчестър Юнайтед " тимът беше на върха, а в последните години равнището падна. На какво го отдавате?

Трудно е, когато си бил управителен от един човек 25 години, по-късно да се смени това ръководство и да искаш автоматизирано да се получат нещата, няма по какъв начин да стане. Няколко треньора се смениха към този момент, само че очевидно е по-трудно, в сравнение с всички са си мислили, да се размени подобен човек / сър Алекс Фъргюсън/ и методите му и мисленето му, всичко, само че си мисля, че в лицето на Жозе Моуриньо имат потвърден, печеливш, сполучлив треньор. Няма по какъв начин да му спорен това. Някои хора, може би, не схващат медодите или философията му и той среща отпор в някои медии и почитатели, само че той е треньорът, това е тимът и всякога като виждам се надявам от мач на мач да стават по-добре нещата.
Въпреки, че залата беше претъпкана, Димитър Бербатов отдели време за всеки един от своите почитатели. Те получиха подписи и опцията да се снимат с сполучливия български футболист.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР