Димитър Бербатов поиска оставката на ръководството на Българския футболен съюз.

...
Димитър Бербатов поиска оставката на ръководството на Българския футболен съюз.
Коментари Харесай

Бербатов: Боби, махай се веднага, сигнализирам ФИФА за уредените мачове

Димитър Бербатов изиска оставката на управлението на Българския футболен съюз. Голмайстор номер 1 на националния тим отбрани също по този начин футболистите на представителния ни тим, като се възмути от декларацията на централата, в която бяха подложени на критика футболистите след загубата от Грузия с 2:5. Бербатов също по този начин съобщи, че е получен неизвестен сигнал за досъдебно произвеждане за манипулиране на футболни мачове през 2019- а година.

“Нашият екип получаваме непрекъснато анонимни сигнали. Получихме и следния - формирано е досъдебно произвеждане от 2019 година за манипулиране на футболни срещи. Разработвани са посредством СРС. Дори се води като проведена незаконна група. Ние молим всички държавни институции да излязат с това произвеждане, с цел да излезе всичко наяве”, съобщи Бербатов.

“Публикува се фотография на Дан Тан с Борислав Михайлов - другарска вечеря. Поредно и може би най-фрапиращо доказателство. До този миг някак си фотографията стартира да се не помни, което е тъжно, тъй като тя поражда извънредно доста тревожни въпроси, които ние зададохме, само че още чакахме някой да отговори на тях. Ние ще изпратим материал до ФИФА и УЕФА. Има и контракт, който беше оповестен с компания на Дан Тан, която обаче няма лиценз за мач сътрудник. Очакваме реакция от тяхна страна. ФИФА и УЕФА са посочили не веднъж, че се борят с черното тото. Защо в случай, че се противопоставяме на черно тото президентът е бил на събиране с определяния за необут на черното тото. Среща, която се дефинира като събиране с европейските сътрудници на Дан Тан пред прокурори от Уилсон Радж Перумал един от сътрудниците на Тан ”, продължи Димитър.

“Всички тези неща ни водиха до мача с Грузия оня ден. Имали сме слаби мачове, само че позорът е още по-голям. Как ще се нахвърляш върху играчите. Естествено те си носят личната отговорност и всеки би трябвало да преосмислил представянето си. само че да излизаш и да хвърляш виновността върху тях”.

“Ако някой от футболната общност желае да каже за какво тези футболни ръководители би трябвало да останат, да заповядат, само че въз основата на тези обстоятелства, аз желая оставката на управлението на БФС. Най-накрая да се организира един почтен конгрес. Чувам, че Бербатов желал да вземе властта непременно, само че не ме познават”.

Призовавам управлението на БФС да си подаде оставките! Незабавно! Гледах мача с Грузия. Вие го отразихте. Президентът на БФС си потегля при 2:0. Ако е персонален проблем, добре, всички сме хора, обикновено. Но в случай че не е това, а повода е друга, не мога да го приема. Ти си индивидът, лицето и водачът. Колкото и да е мъчно, най-после отговаряш на неуместните въпроси.

Пътуваме с Гибралтар, младежите също играят с Гибралтар. Младежите никой не ги интересува. Те са с постоянните полети, тъй като нямало място в самолета. Недопустимо! Явно има черно тото, очевидно се случват някакви неща, очевидно има подадени сигнали и в последна сметка те би трябвало да бъдат разследвани. Фактите към този момент стават прекалено много и се пресичат. Длъжни сме да подаваме сигнали към ФИФА и УЕФА. Ще го вършим непрекъснато и ще им пиша писма всеки ден, в случай че се постанова. Една фотография приказва повече от 1000 думи. Подготвили сме го и ще го изпратим до ФИФА и УЕФА. Надяваме се на реакция. Искам светът да види защо става въпрос. Ще го разпространяваме и ще го изпращаме на другари. Надявам се, когато ги има документите, контракта и фотография, да има някаква реакция.

Боби на фамилна вечеря с Дан Тан и Коце Маца

Има дело, което е на клуб Варвара, което се води против обжалването на Конгреса. Това решение би трябвало да се вземе до 20-и юни. Бароко и Академик апелират. Там също делата са в ход. Нямам терзание от каквото и да е, тъй като знам, че сме създали най-правилното нещо и чакаме изхода от тези каузи. Събрахме повече от 1/3 подписи и трябваше да бъде призован Конгрес. Там съдийката си има свои визии.

Длъжни сме да желаяме оставката на управлението на БФС въз основата на всичко, което предоставихме. От ден първи желаеме Конгрес – почтен и съединителен. Ние се бунтуваме против това, което се случва във футбола. Мисля, че скоро ще станем 100% от футболната общност, която желае смяна. Обръщам се с апел към всички държавни институции, с цел да извърнат внимание на този сигнал. Има проверяващи публицисти. Някой, в случай че има времето и желанието, постоянно може да стигне до истината.

Давам образец с президента на немския футболен съюз Райнхард. Той единствено поради подозрение, че е получил безценен часовник, подаде своята оставка. Заради подозрение за корупция. Тук можете да видите за какъв морал става въпрос. Ясно ми е, че при всичко протичащо се в страната футболът е финален приоритет. За нас обаче е значим и аз съм задължен да се обърна към институциите. Надявам се на отговор и деяние. Няколко генерации порастват в тази среда и виждаме до каква степен се стигна – мачът с Грузия.

ФИФА се е произнесла въз основата на това, че е нямала фотографията и контракта. Сега ще ги изпратим до УЕФА и ФИФА. Аз ще го обявявам във всички мои обществени канали. Винаги УЕФА и ФИФА са се борили против черното тото. В момента има доказателства и те са неуспорими. Това, което върша, не ми доставя наслаждение. Доведени сме до този миг от хора, които не схващат, че е настъпило време за смяна във футбола ни. Това е тъмната страна на футбола.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР