Димът от горски пожари в Канада отрови въздуха по Източното

...
Димът от горски пожари в Канада отрови въздуха по Източното
Коментари Харесай

Ню Йорк под димна завеса, хората извадиха маските и се затвориха по домовете /снимки/

Димът от горски пожари в Канада токсини въздуха по Източното крайбрежие и в Средния Запад на Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Нездравословна мъгла покри столиците на двете страни. Посртед бял ден наподобява като на смрачаване. Това докара до анулация на полети, представления и бейзболни мачове. Спортни занимания на открито са неразрешени, зоологическите градини също са затворени, животните са вкарани вътре. Хората бяха призовани още веднъж да останат в домовете си и извадиха маските си от времето на пандемията. 
Качеството на въздуха в Ню Йорк сега е най-лошо в целия свят. 
" Това може да ни убие, безусловно. Дори здравите хора би трябвало да бъдат затворени ", сподели нюйоркчанка пред ABC News. 
Представители на Канада се обърнаха за помощ към други страни в битката с над 400 пожара в цялата страна, които към този момент принудиха 20 000 души да изоставен домовете си. Въздух с рискови равнища на замърсяване се популяризира в региона на Ню Йорк, централната част на щата Ню Йорк и елементи от Пенсилвания и Ню Джърси, засягайки милиони хора.
Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул съобщи, че един милион маски N95 ще бъдат разполагаем в държавните институции. Град Ню Йорк затвори плажовете, а кметът Ерик Адамс сподели на жителите да стоят на закрито, доколкото е допустимо. Зоологическите градини в Бронкс и Сентрал парк затвориха по-рано и вкараха животните си вътре.
Според специалистите е допустимо димът да се задържи с дни, защото стотиците пожари не престават да бушуват в Канада и доста то тях са отвън надзор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР