Дигиталните средства за обучение предоставят повече възможности за участие в

...
Дигиталните средства за обучение предоставят повече възможности за участие в
Коментари Харесай

Дигиталното обучение се прилага най-много при бакалаврите и магистрите

Дигиталните средства за образование дават повече благоприятни условия за присъединяване в образователния развой на разнообразни заинтригувани страни. По този метод разширението на съдействието с бизнеса може да притегли доста специалисти от практиката, които да бъдат катализатор за ускорената цифровизация на висшето обучение. Това са част от изводите от анкетно изследване на Българската търговско-промишлена палата, публикувано от пресцентъра й.

Всички от интервюираните университети показват, че цифровото образование в огромна или дребна степен е застъпено в методите им на преподаване. По този метод на студентите се дава достъп до лекционните курсове по един новаторски способ - показват 88 на 100 от интервюираните.

Участвалите в анкетата ВУЗ-ове акцентират, че оферират достъп до електронна библиотека. От друга страна, макар дигитализацията на образованието, към момента тя не оказва въздействие върху по-ниски такси за обучение. Противоположни са мненията по отношение на мотивацията - представители на университетите са уверени, че образованието лице в лице е доста по-мотивиращо за студентите, а другата част не е на същото мнение.

Дигиталните форми на образование са застъпени във всички степени на образование, като най-явно участват при бакалаврите и магистрите. Презентационна техника за водене на лекции е процедура, която се употребява при всички ВУЗ-ове, взели участие в изследването - 75 на 100 от интервюираните оферират видео стрийминг, 50 на 100 употребяват просветителни и симулационни платформи, а към 40 на 100 имат live чат по време на лекция.

75 на 100 от университетите показват, че техните преподаватели са налични за студентите по email или в обществените мрежи, както и че дават отговор на запитвания. Малък % от висшите образователни заведения не са сигурни каква част от преподавателите споделят онлайн.

Една от рекомендациите на университетите е да се работи за подготовката на преподавателския състав за потребление на цифрови средства. Според интервюираните повишението на компетенциите в тази област ще даде подтик както на внедряването, по този начин и на качеството на просветителната услуга и за смяна в нормативната уредба за висше обучение, даваща повече независимост на цифрови форми на образование. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР