Дигиталните плащания или както често ги наричаме безкасови плащания ще

...
Дигиталните плащания или както често ги наричаме безкасови плащания ще
Коментари Харесай

Дигиталните плащания ще достигнат 1 трилион през 2022 година

Дигиталните заплащания или както постоянно ги назоваваме безкасови заплащания ще доближат 1 трилион през 2022 година, демонстрира Световният отчет за заплащанията () за 2021 година. Глобалните безкасови преводи ще доближат 1,8 трилиона до 2025 година, водени от размера на преводите в Азиатско- Тихоокеанския район (APAC). Очаква се безкасовите преводи да набъбнат в международен мащаб на равнища преди пандемията до 2021 година и по-късно, провокирани от взрива на разноските и бързото разбиране на цифровите заплащания. През 2020 година те може да бъде доближат един трилион, надминавайки нашите оценки за 2020 година с една година, споделят създателите на отчета от Capgemini. След осем години на двуцифрен растеж за 2020 г е единствено 8 на 100 След осем години на двуцифрен растеж равнищата на безкасовите заплащания през 2020 година означават единствено 8% растеж, демонстрира отчета. За сметка на това идващите години растежът ще продължи като от 2021 до 2025 година се чакат единствено двуцифрени стойности. Така от 785 милиарда преводи през 2020 година през 2025 г те ще бъдат към този момент 1,8 трилиона, което е 18,6% нарастване за петгодишния интервал от 2020 до 2025 година. Незабавните заплащания съставляват повече от 10 милиарда транзакции в Европейски Съюз през 2020 година и се чака да доближат 13,5 милиарда до края на 2021 година, което съставлява почти 10% от общия размер на транзакциите.
Ръстът на безкасовите преводи на дребно ще бъде задвижван от заплащания от последващо потомство, макар че сега те съставляват относително дребен дял в пейзажа на заплащанията. С пандемията, която обезпечи невиждан подтик, цифровите заплащания трансформираха ангажираността на клиентите вечно. Какво ще задвижва Payments 4.X ерата през идващите пет години
Лидерите във финансовата промишленост ще си сътрудничат с PayTechs и синергични сътрудници в екосистемата, с цел да изработят решения, основани на потребителско прекарване, а не на артикули.
Лидерите на утрешния ден ще надграждат извоюваното си доверие на клиентите, компетентността в домейна и експертния опит, като в същото време дават приоритет на софтуерните благоприятни условия, нужни за вградено бъдеще.
API и зрелостта на данните, дружно с гъвкавостта, основана на облак, ще подхранват спринта към ерата Payments 4.X
Въпреки че икономическата интензивност се забави през 2020 година заради блокирането на COVID-19 и понижените потребителски разноски, се чака солидно възобновяване до равнищата преди пандемията през 2021 година и по-късно.
Пандемията беше повратна точка за B2B сегмента, който в този момент е на път да записва близо 200 милиарда транзакции до 2025 година. Незабавните заплащания и електронните пари се сплотяват като желани способи и ще съставляват повече от 25% от световните безкасови транзакции до 2025 година, по отношение на 14,5% през 2020 година. Следващо потомство плащания- заплати в този момент, заплати по-късно Методи от последващо потомство са купи в този момент, заплати по-късно (Buy Now Pay Later- BNPL), невидими заплащания, биометрични преводи и криптовалута ще подтикват растежа на цифровите заплащания.
Регулаторите са възприели уравновесен метод към основни категории регулаторни и индустриални начинания за поощряване и улеснение на удобна за заплащанията среда. Финансовите компании си сътрудничат с Fintechs, Paytechs и сътрудници, с цел да споделят тежестта на сходството, да започват районни начинания и като цяло да индустриализират/комерсиализират предходни вложения. Твърде рано е да се разчита на зараждащата се цифрова валута на централната банка като опция на нерегулираните криптовалути или спомагателен път към финансово включване, споделят анализаторите.
Около 75% от потребителите на възраст под или на 30 години споделят, че употребяват кредитни карти по-малко от 20 пъти годишно, само че желаят да научат повече за купи сега-плати по-късно. 181 милиарда $ за отбрана и сходство в международен мащаб
Разходите за сходство нарастват. Обикновено разноските за сходство се усилват след икономическа рецесия, защото регулаторите одобряват по-защитен метод в интерес на финансовите пазари и потребителите. През 2020 година компаниите за финансови услуги в международен мащаб са платили близо 181 милиарда щатски $ разноски за сходство, съгласно отчет на Lexis Nexis. Възстановяването на KYC, ограниченията за битка с изпирането на пари и наблюдението на преводите са най-скъпите. Разходите за сходство в международен мащаб са нарастнали със 7% през 2019 година и 2020 година.

Поради възходящия размер на електронната търговия и цифровите заплащания, измамите също се усилват.
От всички лъжливи действия делът на измамите с усвояване на сметки се е нараснал от 34% през 2019 година до 54% ​​през 2020 година. Очаква се световните измами с карти да доближат 35 милиарда $ до 2025 година. Социалното инженерство и измамите с връщане на заплащания може да станат по-разпространени през идващите пет години.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР