Дигитализацията създава безгранични възможности за всички индустрии и може да

...
Дигитализацията създава безгранични възможности за всички индустрии и може да
Коментари Харесай

Тери Ли, генерален мениджър Хуауей Технолоджис България: Дигитализацията създава безгранични възможности за всички индустрии и може да бъде следващият двигател за икономически растеж в България

" Дигитализацията основава безгранични благоприятни условия за всички промишлености и може да бъде идващият мотор за стопански напредък в България ", съобщи генералният управител на Хуауей Технолоджис България по време на конференция " Дигитална София – умният град ", проведена от Столична община и фондация " Дигитална България ".

" Държавите по света се обърнаха към развиването на цифровата си стопанска система като основна противотежест против икономическия спад. Страните, намиращи се в разнообразни стадии на развиване ще изберат и разнообразни пътища, до момента в който построяват своята цифрова стопанска система, тъкмо както другите промишлености и организации ще изберат пътя, който работи най-добре за тяхното цифрово развиване. Много страни в света, в това число България, към този момент имат цифрови и зелени тактики, с цел да реализиран по-добър живот в градовете. ", сподели още господин Ли.

Според данни от International Data Corporation (IDC) българският ИКТ пазар е нараснал оборота си с 300% през последните 7 години и е достигнал 2,5 милиарда евро. Според генералния управител на софтуерния колос в България страната има дълга и богата традиция в ИТ бранша и към момента е известна като Силициевата котловина на Югоизточна Европа. „ Това е една от аргументите, заради които България притегля толкоз доста компании, които вършат бизнес тук. За задачата работи и отворената и обективна бизнес среда в България за задграничните вложители “, продължи господин Ли. 

По време на събитието госпожа Малгожата Павлович от Enterprise Business Group в Хуауей показа решението за интелигентния град, което се ползва на разнообразни места по света. Многобройните приложени умни решения потвърдиха, че те носят стойност за жителите на града, бизнеса и градските шефове. Така да вземем за пример, умното осветяване може да понижи потреблението на сила от 40 до 80%. Решенията за образован трафик пък могат да подобрят проходимостта при запушване с 27%, откривайки катастрофи. Друг образец е интелигентната среда, която може да помогне за понижаване на въглеродния двуокис с 18%, а на прахта - с 14%, регистрирайки замърсяването на въздуха. " Хуауей, дружно с сътрудниците си, дава повсеместен метод на Smart City, който да помогне за оправянето с данните в действително време. Хуауей е подготвен да спомага и поддържа най-взискателните клиенти, с цел да изградят дизайн на решения на високо равнище, да обезпечат обмисляне и реализация на планове. Нашата роля е да поддържаме градските шефове и техните процеси на взимане на решения, изпълнявайки задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване ", сподели госпожа Павлович.



„ Умният град се прави от умни хора за умни хора, а Хуауей е международен водач в доставянето на решения за такива градове. Дигиталната промяна е развой, който има начало и няма край. От израза „ цифрова промяна “ промяна е по-важната дума, тъй като значи старания. Тази конференция е част от тези старания “, сподели доктор Мартин Захариев, координатор на събитието и член на УС на Фондация " Дигитална България ".

Целта на конференцията е да се форсира потреблението на електронни и софтуерни услуги, предоставяни от администрацията и бизнеса измежду потребителите, да се насърчи иновационната екосистема посредством финансови механизми, капиталови мрежи и да се дават благоприятни условия за внедряване на нововъведения в градската среда. Мисията на този конгрес е също по този начин да осведоми жителите и заинтригуваните страни за статута на локалното електронно държавно управление и опциите за основаване и развиване на концепцията за „ образован град ".

На събитието участваха голям брой представители на държавното управление и бизнеса, както и заинтригувани страни, обединени от общата им визия за цифровизация.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР