digital.bgКогато Google Play Store не може да отговори на желанията

...
digital.bgКогато Google Play Store не може да отговори на желанията
Коментари Харесай

Kак да решим най-често срещаните проблеми с Google Play

digital.bg

Когато Гугъл Play Store не може да отговори на желанията ви, ви дава като известие код за неточност. Но не е нужно да знаете всеки код какво тъкмо значи, нито се постанова в такива случаи незабавно да търсите информация в интернет.

Според Make Use Of множеството проблеми с Play Store изискват една от петте съществени корекции, разказани по-долу. Не е нужно да употребявате всички тях; пробвайте първата и вижте дали тя взема решение казуса. Ако това не стане, преминете към идната. Преминаването през тези стъпки ще позволи по-голямата част от проблемите с Play Store.
1. Спрете приложението, изтрийте кеша и данните
Гугъл Play Store разчита на процеси, които се извършват във фонов режим. Всеки път когато изтривате  Play Store е добре да вършиме същото и с Гугъл Play services и Гугъл Services Framework. По предпочитание може да изтриете и данните за Download Manager. След това рестартирайте устройството и още веднъж се пробвайте да инсталирате или актуализирате. Това може да изисква наново въвеждане на данните ви за вход.

 

Ето какво би трябвало да се направи. Отидете в Settings –> Apps и намерете таба „ All “.

 

В Android 9 Pie, изберете Apps & notifications > See all X apps.

 



 

Изберете Гугъл Play Store -> Force Stop, с цел да спрете процесите на приложението. След което докоснете „ Storage “ за повече варианти. На екрана, който се отвори изберете „ Clear Cache “, с цел да премахнете краткотрайните данни. Ако това не помогне, можете да опитате с „ Clear Data “. Това също изтрива кеша, само че всъщност връща приложението към първичната му форма. Това значи, че може да се наложи да регистрирате още веднъж и да конфигурирате настройките.

 



 

Ако горепосоченият развой не позволи казуса ви, пробвайте да го повторите за „ Гугъл Play services “, „ Гугъл Services Framework “ и „ Download Manager “. Докоснете бутона за меню в горния десен ъгъл на екрана „ All apps “ и превключете „ Show system “, с цел да видите последните два записа.
2. Превключете от данни към Wi-Fi
Много приложения няма да се конфигурират, в случай че нямате ненадеждна интернет връзка, което е постоянно срещан проблем при мобилните данни. За да превключите от мобилни данни към Wi-Fi, плъзнете надолу от горната част на екрана с два пръста, с цел да отворите бързите настройки. Натиснете и задръжте върху иконата Wi-Fi, с цел да отворите настройките, където можете да намерите лист на околните мрежи. Ако наоколо няма подобаващи места, изчакайте да се приберете вкъщи си или в офиса.

 

Възможно е да има и противоположния проблем. Когато имате проблеми с инсталирането на приложение през Wi-Fi мрежа, пробвайте да преминете към мобилни данни и тогава пробвайте още веднъж да инсталирате. Ако работи, може да се наложи да диагностицирате проблем в мрежата си.

И най-после, би трябвало да деактивирате вашата VPN, в случай че употребявате такава. VPNможе да провокира проблеми с изтеглянето на Play Store.
3. Деинсталирайте и преинсталирайте приложението Play Store
За да извършите това отворете Settings > Apps & notifications > See all X apps. Изберете Гугъл Play Store от листата. На тази страница, докоснете бутона за „ Menu “ и изберете „ Uninstall updates “.

 

Това ще върне приложението Play Store към истинската му версия. След като извършите това, можете да актуализирате последната версия на Play Store по два метода. Първият е като отворите Play Store и изберете „ Settings “ от лявото меню. Тук превъртете надолу и докоснете „ Play Store version “, с цел да ревизирате за актуализации.

 



 

Като опция, можете да вземете копие на Play Store APK от APKMirror.
4. Обновете Гугъл профила си
Премахване и наново прибавяне на Гугъл профила ви не е прекомерно сложна задача. Но би трябвало да знаете че по този метод ще премахнете данните от устройството, които са синхронизирани с Гугъл профила ви – това може да са известия, фотоси, контакти и други

 

Първо отидете в Settings > Accounts. Изберете Гугъл профила, с който имате проблем. В Android Pie можете да кликнете върху „ Remove account “, с цел да го изтриете. В по-старите версии натиснете бутона „ Меню “ и изберете „ Remove account “.

 

След това можете да добавите назад профила си от менюто Accounts. Не е неприятна концепция да рестартирате телефона си след повторното прибавяне на профила.
5. Регистрирайте устройството си в Гугъл
През 2018 година, Гугъл откри решение на казуса с нелицензираните Android устройства. Това са телефони и таблети от компании, които не са платили лицензионните такси за  операционната система Android. В множеството случаи Гугъл изцяло стопира работата на Play Store, само че в някои случаи може да видите код за неточност „ 501 “ или предизвестие, че притежавате нелицензирано устройство. За благополучие Гугъл към този момент разрешава достъп до Play Store на нелицензирани устройства, само че има измама: би трябвало да регистрирате устройството в Гугъл. Процесът е елементарен.

 

Първо изтеглете и инсталирайте приложението Device ID, с цел да получите елементарен достъп до информацията на телефона си. Ако не можете да влезете в Play Store, пробвайте да изтеглите приложението от APKMirror. Веднъж конфигурирано, копирайте номера за Гугъл Service Framework.

 

След като номерът е заимствуван в клипборда ви, отидете на уеб страницата за регистрация на устройствата на Гугъл и влезте в Гугъл профила си. След като влезете в системата, натиснете и задръжте полето „ Гугъл Services Framework Android ID “ и поставете копирания номер. След това натиснете бутона „ Register “.

 



 

Рестартирайте устройството. След като се рестартира, би трябвало да можете или да актуализирате Гугъл Play Store, или да изтеглите приложения още веднъж, както нормално.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР