Диетолозите са категорични - газираните напитки са изключително вредни, независимо

...
Диетолозите са категорични - газираните напитки са изключително вредни, независимо
Коментари Харесай

Кога е най-вредно да пием газираните напитки

Диетолозите са безапелационни - газираните питиета са извънредно нездравословни, без значение дали започваме с тях деня, или се унасяме вечер с кен в ръка пред тв приемника.

Какво се случва след една чаша " южно кафе " (кола) да вземем за пример? Наводняваме кръвта със захар и натоварваме панкреаса, който има нелеката задача да я изтласка към мускулите и да я преобразува в сила.

Излишната захар най-вероятно ще се складира в черния дроб, а след това ще се трансформира в мазнини. А нищо чудно и да си навлечем реактивна хипогликемия.
 Захарта, фруктозата, черният дроб и за какво вредата й се съпоставя с тази от алкохола
Захарта - нездравословна колкото алкохола

Сладкият токсин за нашето тяло

" Колкото повече газирани питиета пием, толкоз по-голяма е вероятността да си отидем от сърдечно заболяване ", изяснява докторът по интегративна медицина Ирина Тодоров (точно по този начин, българка е) в за Клиниката в Кливланд.

Все отново, има два момента, в които експертите поучават изцяло да забравим за въпросните питиета, прецизират от Eat This, Not That!.

" Не бива да ги пиете преди подготовка ", размахва пръст, състезателен диетолог, в това число и на първенците от американския тим Канзас Сити Чийфс. " Карбонизацията може да забави " изчистването на червата " и да не се хидратирате задоволително. "
 Снимка 512839

С други думи, пиенето на газирани питиета, преди да хукнем по пътеката във фитнеса, единствено може да ни аргументи отичане на корема, газове, дискомфорт и даже гадене, които пък ще ни попречат да се изпотим едно хубаво.

Освен това множеството са с високо наличие на натрий, който също води до дехидратация. И са наблъскани с аспартам, който пък е същински сериен палач.
 Диетичните газирани питиета и за какво са най-вредният артикул в света
Коя е най-вредната напитка в света

А постоянно я пием всекидневно

Поради същите аргументи, както и преди подготовка, експертите изрично не разрешават да посягаме към обичаните ни безалкохолни и заран.

Според Лесли Бончи, те единствено ще ни заблудят, че сме си взели нужната доза потребни течности и че сме се нахранили, както си би трябвало.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР