Диетолозите казват, че закуската е основното хранене. Какво да правим

...
Диетолозите казват, че закуската е основното хранене. Какво да правим
Коментари Харесай

5 безценни съвета как да вечеряме правилно

Диетолозите споделят, че закуската е главното хранене. Какво да вършим обаче с вечерята? Вярно ли е, че е най-добре да не ядем след 18 часа? Каква би трябвало да е вярната вечеря, с цел да извлече максимума от нас?

Представяме ви 5 правила, свързани с вечерята, които е добре да съблюдаваме:

Забравете за „ неразрешените “ часове
„ Ако желаете да отслабнете, не яжте след шест часа “ - не бързайте да вярвате в това „ предписание “. Това е мит, който закупи известност в блогове и медии и продължава да се популяризира. Международните диетични насоки нямат строги инструкции за това в какъв брой часа би трябвало да приемете своите закуска, обяд и вечеря. Диетолозите считат, че режимът би трябвало да се приспособява към вашия метод на живот, естество на работата и душeвност. Яжте не когато "моментът е подобаващ ", а когато почувствате апетит.
За организма няма разлика какъв брой сте изяли в 12 часа на обяд или в 22 вечерта. Важно е какво ядете. Ако преядете, мазнините ще се съхраняват в запас. Ако желаете да отслабнете, намалете калориите и увеличете потреблението. Необходимо е да се възнамерява хранене по час единствено за редица болести: хора със захарен диабет вид 1 и 2, затлъстяване, след интервенция на стомаха, с отхвърлен злобен мехур, както и с хранителни разстройства. Но въпреки всичко имате потребност от диета - по-лесно е да не преяждате. Плюс това постоянното хранене ще стабилизира равнищата на кръвната ви захар. Основното е, че този режим е еластичен и ви пасва.

Вечерята би трябвало да е "лека "
Идеално за вечеря - леки протеини като риба или птици - можете да извършите котлети от тях и да добавите трици вместо самун. „ Тежките “ типове месо - говеждо, агнешко и свинско - най-добре е да се оставят за обяд, с цел да няма чувство за тежест в стомаха преди лягане.
Допълнете протеина със зеленчуци - пресни домати, червен пипер с листни зеленчуци или зеленчукова яхния. Друг вид са яйцата. Омлетът е оптимално ядене освен за закуска, само че и за вечеря. А в композиция с пресни билки ще донесе още повече изгоди - растителните храни са с ниско наличие на калории, до момента в който са богати на витамини, минерали и фибри. В някои страни здравните министерства даже разгласяват публични насоки за хората по какъв начин вярно да се подготвят закуска, обяд и вечеря. Например австралийските рекомендации имат няколко варианти за вечерното меню: това може да бъде паста с кайма, червен фасул и зелена салата или риба варен ориз, моркови и броколи. Можете също по този начин да намерите доста здравословни благоприятни условия за хранене в управлението на Канада: палачинки от моркови и картофи, изгорял самун от сирене, броколи и леки супи от фасул. В същото време, в случай че не ви се яде, пропуснете вечерята или се ограничете до кисело мляко с ниско наличие на мазнини, без захар с горски плодове. Основното е да се концентрирайте върху личното си възприятие на апетит - тялото ви ще ви каже по кое време да ядете и по кое време да откажете.

По-добре без десерт

Храната е наслаждение. И въпреки всичко десертът преди лягане не е най-хубавият вид за фигурата и за тялото като цяло. Сладките храни стресират панкреаса и го карат да създава повече инсулин. Повечето хора се отпускат вечер - не се движат и не изгарят калории. Затова всичко изядено се съхранява в мазнини и скоро се трансформира в непотребни килограми. Искате нещо сладко вечер? Включете плодове, фурми, сушени плодове или подобаващите сладки в диетата си денем. Те са богати на минерали и диетични фибри, които ви поддържат сити и ви оказват помощ да избегнете преяждането. Не се предлага обаче да ядете плодове вечер, защото освобождението на инсулин през нощта инхибира производството на растежен хормон, което значи, че инхибира началото на клетъчното възобновяване в организма.

Направете вечерята обред
Правилната вечеря не е единствено за това какво ядете, само че и за това по какъв начин се храните. Да вечеряме "пред тв приемника " е примамлива концепция, само че нездравословно. Пред екрана постоянно се храним механично и преяждаме, а хроничното преяждане води до напълняване. Диетолозите считат да се съсредоточат върху храната - усет, мирис и текстура на храната. Опитайте да изключите тв приемника, да приберете телефона и да подредите масата - по този метод ядете по-малко и се чувствате по-сити. Опитът да вършиме по-често фамилни или другарски вечери и да готвите дружно, изключително с децата си, е добър метод да ги накарате да се заинтересуват от здравословното хранене и да основат положителни връзки с храната.

Планирайте менюто си авансово
Опитайте се да готвите за вечеря ястия от кухните на света: средиземноморска, италианска, японска, мексиканска. Изберете пресни, здравословни храни като зеленчуци, плодове, билки, бобови растения, риба, птици, постно месо, пълнозърнести хлябове, зърнени храни, семена и ядки. Разгледайте рецептите - използвайте подправки и се насладете на усета и изгодите.
Това освен усъвършенства здравето ви, само че и ви икономисва - цената на пресните артикули като риба, постоянно е по-малка от цената на модифицираните артикули - пакетирани котлети, салами и салами.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР