Диетоложката Елена Воскресенская посочи пред РИА Новости продукти, които помагат

...
Диетоложката Елена Воскресенская посочи пред РИА Новости продукти, които помагат
Коментари Харесай

Диетолог посочи как да попълним дефицита на витамин D без лекарства

Диетоложката Елена Воскресенская уточни пред РИА Новости артикули, които оказват помощ да се компенсира дефицитът на витамин D в организма.

Витамин D е значим микроелемент, който оказва помощ за усвояването на калций и фосфор от храната и предотвратява омекотяването на костите, остеопороза и рак, споделя тя.

„ Около 90% от витамин D се създава в тялото от ултравиолетовите лъчи . Но в страните, в които лятото е малко би трябвало да се набира с храната. Повечето от витамин D се намира в мазната риба. Дивата сьомга, херинга, скумрия, сардина, кета, розова сьомга, камбала, черен дроб на тресчица, стриди, червен и черен хай вер са отлични източници на витамин D. Можете да си го набавите и от горските гъби, които са расли на слънце, само че гъбите от супермаркета съвсем не съдържат този витамин. Маслото, козето мляко, изварата и сиренето също са отлични източници ", споделя тя.

Воскресенская означи също, че витамин D поддържа здравето на нервната и имунната система и контролира равнищата на инсулин.

„ Трябва да се каже, че голям брой хора имат дефицит на този витамин и би трябвало да извърнат внимание на това “, добави Воскресенская.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР