Диетоложката Антонина Саволюк посочи кои хора не трябва да пият

...
Диетоложката Антонина Саволюк посочи кои хора не трябва да пият
Коментари Харесай

Диетолог посочи кои хора не трябва да пият кафе

Диетоложката Антонина Саволюк уточни кои хора не би трябвало да пият кафе. Тя поучава и по какъв начин да го пием вярно.

Според нея кафето не би трябвало да се пие с пълномаслено мляко, сметана и артикули с скотски протеини. В този случай се губят потребните свойства на напитката.

„ Биологично дейните субстанции, антиоксидантите и катехините, съдържащи се в кафето, се свързват доста елементарно с протеините и калция “, споделя тя.

Саволюк предлага да се пие кафе с чаша вода заради обстоятелството, че тази напитка предизвиква дехидратация . Най-добре е да пиете кафе по време на закуска.
 
" Кафето има и диуретичен резултат, отстранява водата от кръвния поток. Затова чаша вода след чаша кафе е табиет, който е потребен за всички ".

Човек може да има самостоятелни противопоказания за пиенето на кафе, да вземем за пример хипертония, остеопороза.

" Ако лекарят ви е забранил да пиете кафе, несъмнено, би трябвало да се вслушате в това. Не се предлага да се пие мощно кафе за хора с диагноза гастрит, язвена болест. Останалите могат да пият кафе. Към кафето можете да хапнете леки сладкиши- сушени плодове, няколко фурми или парче шоколад
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР