Диетологът Яна Фрай разказа пред РИА Новости как е излекувала

...
Диетологът Яна Фрай разказа пред РИА Новости как е излекувала
Коментари Харесай

Диетолог разказва как да излекувате гастрита си

Диетологът Яна Фрай описа пред РИА Новости по какъв начин е излекувала гастрита си след 30 години.
Според нея най-важна е постоянната приложимост на билкови чайове и растителни храни. По този метод тя е минимизирала потреблението на месо, което е с високо наличие на наситени мазнини, както и плътни и неприятно смилаеми протеинови нишки.
"Човекът по природа не е див звяр, тъй че стомашно-чревният ни тракт не е приспособен за мелене на регулярни количества месна храна. Имаме прекомерно дълги вътрешности и не толкоз висока киселинност на стомашния сок, както при същинските хищници. Несмлените протеини стартират да се разлагат, отделят отрови и повреждат стените на стомашно-чревния тракт ", съобщи Фрай, припомняйки резултатите от изследване на СЗО, което откри връзка сред потреблението на алено месо и рака на червата. "Това също въздейства върху обострянето на страдалчество като гастрита ", сподели тя.
Гастритът може да бъде породен и от постоянна консумация на пържени и мазни храни, дефицит на витамини А и В9, както и от стрес, тютюнопушене, алкохол и "лошият табиет да сме в хоризонтално състояние след щедро хранене ", означи диетологът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР