Диетологът Светлана Фус разкри, че метаболитните нарушения най-често се предизвикват

...
Диетологът Светлана Фус разкри, че метаболитните нарушения най-често се предизвикват
Коментари Харесай

Шест основни причини за забавения метаболизъм

Диетологът Светлана Фус разкри, че метаболитните нарушавания най-често се провокират не от болести, в това число наследствени, а от неправилни хранителни привички.

 

Според нея най-честите аргументи за занимателен метаболизъм са:

1.Пропускане на закуската;⠀

2.Недостатъчен банкет на вода
 
 

3.Нередовно хранене:⠀ ястие на прекалено много храна еднократно;⠀ ястие на прекомерно малко храна постоянно

4.Преяждане на вечеря;

5.Непълноценен сън;⠀

6.Стрес;

 

 

На първо място, специалистът предлага в диетата да се включат повече растителни храни - зеленчуци, зърнени храни и плодове.

" Те би трябвало да съставляват две трети от менюто ни. В края на краищата те са най-хубавите помощници за естествената работа на червата, за прочистването на организма от отрови и са значим източник на минерали, витамини и фибри ", споделя диетологът.

 

 

От значително значение е също по този начин да се пие задоволително вода ( " без нея подобряването на метаболитните процеси ще бъде неведнъж по-трудно " ) и да се откажете от сладкишите, бонбоните, бързата храна и полуфабрикатите.

" Хранете се по този начин, че възприятието за задоволеност да се резервира за към четири часа. Трябва да има три до четири хранения дневно. Това ще ви защищити от възприятието на мощен апетит, което значи, че няма да преяждате при идващото хранене ", изяснява диетологът.

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР