Диетологът Анастасия Гаврикова разказа пред в. Известия как може да

...
Диетологът Анастасия Гаврикова разказа пред в. Известия как може да
Коментари Харесай

Ако усетите това по тялото си - липсва ви витамин В12

Диетологът Анастасия Гаврикова описа пред в. „ Известия " по какъв начин може да се откри дефицитът на витамин В12, без да се върви на доктор и да се вършат специфични проучвания.

Тя означи, че доста хора подценяват смисъла на В12, който е нужен за поддържане на здрави нервни кафези, за възстановяване на функционалността на нервните импулси и за нормализиране на функционалността на стомашно-чревния тракт. Витамин В12 би трябвало да се приема в задоволителни количества и от бременни дами, с цел да се предотвратят неврологични нарушавания при бебето.
Не яжте тези храни! Те ускоряват стареенето на мозъка
Редица храни могат да ускорят стареенето на мозъка, твърди диетоложката Серина Пуун пред Eat This, Not That!. „ Някои от съществени...
Прочети повече
Според специалиста дефицитът на витамин В12 може да се откри по няколко признака. На първо място е цветът на кожата. Хората с дефицит на В12 имат доста бледа или леко жълтеникава кожа.

" Постоянната уязвимост и бързата отмалялост също са значими сигнали за дефицит на В12. Проблемите с паметта, както и тези в настроението, инфектиран червен език без вкусови рецептори (атрофия на лигавицата) също могат да демонстрират проблем ", споделя Гаврикова.

Тя добави, че витамин В12 се съдържа най-концентрирано в следните храни: черен дроб, бяло пилешко месо, риба, морски блага и пресни яйца.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР