Диетите са предназначени за хора, които не знаят как да

...
Диетите са предназначени за хора, които не знаят как да
Коментари Харесай

Лазаня с крема сирене и много зеленчуци

Диетите са предопределени за хора, които не знаят по какъв начин да подготвят ароматна лазаня с крема сирене и доста зеленчуци

Необходими Продукти

● кайма - 500 г примес
● крема сирене - 125 г
● гъби - 3 бр.
● зелени чушки - 2 бр.
● лютеница - 1/2 бурканче
● лук - 1 бр. остарял бял
● червен лук - 1 бр.
● моркови - 2 бр.
● олио - 50 мл
● масло - 100 г
● брашно - 100 г
● прясно мляко - 400 мл
● риган - 1 щипка
● сол - 1 щипка
● черен пипер - 1 щипка
● червен пипер - 1 щипка
● босилек - 1 щипка
● индийско орехче - 1 щипка
● кашкавал - 250 г
● кори за лазаня - 1 пакет
● чесън - 3 скилидки

Начин на подготвяне

Обелете морковите и двата типа лук и ги настържете на едро ренде. Гъбите нарежете на тънки филийки. Чушките почистете от семките и наситнете на доста дребни кубчета. Чесъна нарежете на тънки филийки.

Каймата размийте в малко вода. Кашкавала също рендосайте на едро ренде.

В бездънен тиган изсипете половината олио и когато е загряло, прибавете морковите, двата типа лук и чесъна. Гответе, до момента в който всички зеленчуци омекнат. След това прибавете чушките и гъбите и гответе още няколко минути, до момента в който омекнат и те.

Добавете каймата и благодарение на телена бъркалка или в случай че ви е по-лесно с дървена шпатула, раздробете каймата на трохи. Оставете да се позапържи и прибавете подправките без индийското орехче. След това прибавете крема сиренето и лютеницата, разбъркайте хубаво и оставете да къкри няколко минути.

Дръпнете от котлона и сложете съд за Бешамела, на дъното на който поставете останалото олио и маслото. Когато то се разтопи, прибавете брашното и бъркайте, до момента в който се запържи хубаво. След това прибавете млякото, сол, черен пипер и индийско орехче и бъркайте до мечтаната плътност.

Когато и двата соса са подготвени е време за сглобяване на лазанята. На дъното на тавичката, в която ще печете лазанята, прибавете един черпак от Бешамела, разстелете благодарение на кора за лазаня, след което подредете кори, поставете от соса със зеленчуците и крема сиренето, поставете малко Бешамел, кашкавал и по този начин редувайте, до момента в който ви свършат продуктите.

Накрая завършете с Бешамел и запечете лазанята за към 40 минути на 180 градуса, след което поръсете с останалия кашкавал и запечете за още 10 минути.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР