Диетата 5/2 е разработена от британския телевизионен журналист и дипломиран

...
Диетата 5/2 е разработена от британския телевизионен журналист и дипломиран
Коментари Харесай

Отслабвайте без стрес с диетата 5/2: Хапва се ограничено само 2 дни в седмицата

Диетата 5/2 е създадена от английския ефирен публицист и квалифициран доктор Майкъл Мосли. Методът му печели голям брой последователи по света, защото е елементарен за съблюдаване и в същото време ефикасен. Както твърди създателят, тази система за хранене му е помогнала да възстановява за малко време килограмите, както и доста да намали равнището си на холестерол.

Методът за събаряне на килограми на Мосли е елементарен: пет дни в седмицата може да се храним по нормалния за нас метод и единствено в два от дните е належащо да се ограничаваме. Органиченията обаче не са в продуктите, а само за сметка на калориите: належащо е да се храним разнообразно и пълноценно, само че да не одобряваме повече от 500 ккал за дамите. Благодарение на лимитираното количество калории през тези два дни понижава общата консумация на сила на седмичното меню, вследствие на което непотребните килограми се смъкват. Освен това съгласно Мосли двата дни с лимитирани калории се явяват тласък за организма за ускорено размразяване на мастните ресурси.

По този метод тялото привиква да хаби калориите, а не да ги натрупа в ресурс. През петте останали дни можете да се храните съгласно нормалното си меню. Но това не значи, че са възможни злоупотреби с мазни и пържени храни, тестени произведения и сладкиши. За да бъде ефикасна диетата 5/2, в случай че е належащо, коригирайте питателните си привички. Според доктор Мосли в тези дни би трябвало да приемате към 1800–2000 ккал. Останалите два дни може да бъдат когато и да е, само че не трябва да следват един след различен, с цел да не привиква организмът към новия режим. В менюто за тези два дни може да включвате нетлъсто месо, риба, немазни млечни артикули, пълнозърнести храни, зеленчуци и несладки плодове.

Забранени са тлъстото месо, десертите, брашното, алкохолът и кафето. Важен миг е, че съгласно диетата на Мосли е належащо да се храните два пъти на ден. В идеалния случай интервалът сред двата приема на храна би трябвало да е 12 часа. По този метод съгласно създателя организмът стартира ускорено да топи мастните ресурси. Основното предимство на метода на Мосли е, че не се изискват огромни старания. Системата освен спомага за удобно събаряне на килограми, само че и като цяло оздравява организма. С диетата 5/2 би трябвало да бъдат деликатни хората с хронични болести, най-много свързани със стомашно-чревния тракт.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР